Mini Hayabusa turbo te koop [480 pk bommetje]

Auteur: , 43 Reacties

"Klein maar fijn" gaat niet meer op voor deze Mini uit 1962. Dit monstertje zet maar liefst 480 pk op zijn achterwieltjes. Doe dat maar eens na in je truttenschudder met jarretelaandrijving!

Deze Mini met Hayabusa turbomotor wordt in de advertentie aangeprezen als ’s werelds snelste Mini. In het filmpje zien we dat deze stelling wel eens zou kunnen kloppen ook. Hij trekt de 0 naar 100 binnen 3 seconden. Dat voelt snel in een sportwagen, maar in een Mini moet het helemaal spectaculair zijn. Klik snel op play om de actie te zien, en vooral te horen.

Het brein achter dit project is Knight Motorsport Engineering uit de UK. Kosten noch moeite zijn gespaard. Het volledige spaceframe (uitgebreide kooiconstructie) met Mini carrosserie uit 1962 zijn voorzien van een boordcomputer, lichtmetalen velgen, sportonderstel en sportstoelen. Klaar om het circuit op te gaan.

Helemaal mooi is dat deze Mini een klassiek Nederlands kenteken heeft. De echte bikkel kan ‘m dus zonder trailer naar Duitsland rijden voor een rondje Nürburgring. Even wat kilometers bij de 2.500 op de teller zetten. Zuinig zal de rit zeker zijn met de 1300 cc vierpitter die de 580 kg (leeggewicht) moet verplaatsen.

In augustus nog zijn onderhoud gehad, dus daar heb je voor voorlopig geen omkijken meer naar. Fijn, toch? Voor het luttele bedrag van € 34.500,- is de groene voor jou. Alsjeblieft.

Met dank aan Thibaut voor de tip!

Foto credit: Maurice Van De Waarsenburg