Mini Hayabusa turbo te koop [480 pk bommetje]

Gepost op 20-09-2012 om 20:21 door - 43 Reacties »

Mini Hayabusa turbo te koop
“Klein maar fijn” gaat niet meer op voor deze Mini uit 1962. Dit monstertje zet maar liefst 480 pk op zijn achterwieltjes. Doe dat maar eens na in je truttenschudder met jarretelaandrijving!

Deze Mini met Hayabusa turbomotor wordt in de advertentie aangeprezen als ‘s werelds snelste Mini. In het filmpje zien we dat deze stelling wel eens zou kunnen kloppen ook. Hij trekt de 0 naar 100 binnen 3 seconden. Dat voelt snel in een sportwagen, maar in een Mini moet het helemaal spectaculair zijn. Klik snel op play om de actie te zien, en vooral te horen.

Het brein achter dit project is Knight Motorsport Engineering uit de UK. Kosten noch moeite zijn gespaard. Het volledige spaceframe (uitgebreide kooiconstructie) met Mini carrosserie uit 1962 zijn voorzien van een boordcomputer, lichtmetalen velgen, sportonderstel en sportstoelen. Klaar om het circuit op te gaan.

Helemaal mooi is dat deze Mini een klassiek Nederlands kenteken heeft. De echte bikkel kan ‘m dus zonder trailer naar Duitsland rijden voor een rondje Nürburgring. Even wat kilometers bij de 2.500 op de teller zetten. Zuinig zal de rit zeker zijn met de 1300 cc vierpitter die de 580 kg (leeggewicht) moet verplaatsen.

In augustus nog zijn onderhoud gehad, dus daar heb je voor voorlopig geen omkijken meer naar. Fijn, toch? Voor het luttele bedrag van € 34.500,- is de groene voor jou. Alsjeblieft.

Met dank aan Thibaut voor de tip!

Foto credit: Maurice Van De Waarsenburg

43 reacties   toon alles
Super ver gezocht, maar krijg op de foto van de achterkant een enorm Renault 5 gevoel.
daar zou ik niet 300+ in willen rijden :p
“…moet in een MINI al helemaal spectaculair zijn.” – Spectaculair? Doodeng lijkt me. Levensgevaarlijk. Met zo’n korte wielbasis mag je oppassen als je snel een bocht neemt. Desondanks ziet ie d’r heerlijk uit en na wat G-kracht training wil ik hier toch ook wel een rondje mee een circuit over!!
niet mee te rijden helaas, maar het idee is +1.
Super gaaf helaas niet straatlegaal ondanks het kenteken
Is onlangs al verkocht, nieuwe eigenaar had er panne mee en hij staat nu bij Beek Auto Racing in Den Haag voor modificaties: http://www.newminiclub.nl/forum/viewtopic.php?p=706646#706646
Liever zo’n Vtec minitje dan. 480pk is gewoon een beetje te veel.
Checked… Thanks…. Advertentie op autoscout is inmiddels verwijderd….
@Maurice Van de Waarsenburg: Wow, dat is snel gegaan!
@splitsecond

Niet mee te rijden ?? Onzin… Heb de eer gehad er langs te mogen zitten en geloof me, het rijdt prima.. Het is alleen een takke herrie in dat ding… Bestuurdar had oordoppen in, ik een blauwe gehoor beschermers… Anders is het niet te doen….

Maar het gaat echt eng snel dat ding… Heerlijk gewoon….
Hier ff het geluid van dat ding… Dit filmpje heb ik gemaakt tijdens mijn fotoshoot. Rood mx5 je is van mij… :)

http://www.youtube.com/watch?v=WDiT2CaBbgM
Puristgeneuzel: MINI (hoofdletters) is BMW, Mini (met kleine letters) is de goede benaming van de austin/morris/bmc/rover Mini…. Voor de èchte Minirijder zeker een belangrijk verschil!
@SjoerdMini: Je hebt helemaal gelijk! Ik ga het meteen aanpassen. Ben zelf ook graag purist. ;)
Heb t ding in deventer zien rijden. Echt n gaaf gezicht. Alleen stoppen vond ie minder leuk
@Maurice Je zou bijna denken dat jij ooit hebt meegereden in die auto. Bijna, want dan had je daar wel iets over gezegd. Een keer of 30…
Ah, nou herken ik ‘m ook van de Boulevardsprint in Deventer.
midasracer
21-09-2012 om 10:46
1
Waanzinnig, maar je hebt niet veel nodig om 250 km/h te gaan met zo’n ding. Alleen een grote zak met geld om het 1000cc blokje te verbouwen:
http://www.motoringfile.com/2012/08/17/classic-mini-screams-past-record-at-bonneville/
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!