Moet er een 4WD-versie van de Polo R WRC komen?

Auteur: , 109 Reacties

Meer grip om die 220 pk uit het 2.0 TSI-motortje makkelijker kwijt te kunnen. Bovendien is het dan écht een rally-auto voor op straat. In de top van Volkswagen achten ze het niet ondenkbaar.

Volgend jaar wordt de eenenveertigste jaargang van het World Rally Championship (WRC) door de Duitsers aangegrepen om weer actief mee te doen in de rallysport. Een gooi-en-smijt-kanon met 315 pk uit een 1.6’je zal dan de gravelbanen opduiken om de WRC-wagens van Citroën en Hyundai het leven zuur te maken. En wie dat graag op de openbare weg doet kan proberen een van de 2.500 Polo R WRC’s te bemachtigen. Maar die moet het stellen met 220 paarden, en louter voorwielaandrijving…

Niet dat er iets mis is met een voorwielaangedreven Polo die Golf GTI-achtige prestaties levert, onder voorbehoud dat het geen ondersturend hok wordt, maar een 4WD-versie rechtvaardigt de lettercombo ‘WRC’ natuurlijk pas echt. Autocar gooide de bal op bij hoofd ontwikkeling Ulrich Hackenberg, en kreeg het volgende antwoord:

“There could be some customer interest, so I think four-wheel drive could be great for some countries. There are no plans at the moment, but I could imagine it.”

Tel daarbij op dat de Polo op het PQ25-platform staat, waar ook de Audi A1 quattro op is gestoeld, en niets houdt een Polo R WRC 4X4 technisch gezien nog tegen. Nu alleen de boekhouders in Wolfsburg nog overtuigen.