Nieuwe BMW 1 Serie komt er als M135i? (320 pk)

Auteur: , 39 Reacties

Feit: De dealerpresentaties van BMW zijn zo lek als een mandje. Nadat gisteren al doorsijpelde dat er een M550dX op komst is, horen we nu dat de nieuwe 1 Serie zeer binnenkort met een meer potente zes-in-lijn te verkrijgen is. Geen verrassing, wel fijn nieuws nadat we murw zijn gebeukt met driecilinders-spookverhalen en FWD-plannen.

Wie nu naar de BMW-dealer stapt en een verkoper aan zijn Suitsupply-jasje trekt om te vragen naar de snelste 1 Serie van de nieuwe lichting (3-deurs en 1M-versie van het oude model uitgesloten, evenals diesels), zal worden doorverwezen naar de 118i met 170 pk en 250 Nm. Maar binnenkort wordt er een versie met een iets groter LOL-gehalte aan het gamma toegevoegd, en daar komt zelfs de ‘M’ van MeerPkAlsjeblieft voor te staan. Wel heb je ooit.

De M135i krijgt zijn vermogen van het bekende 3.0-liter zescilinderblok, ook wel bekend als N54 met beademingsbijstand van twee turbo’s. Waar de vorige 135i nog 306 pk leverde, krijgt deze uitvoering er “een laffe 14 pk bij”, aldus onze Chef Rubberroker.

Maar met een totaal vermogen van 320 pk zal ongetwijfeld prima te leven zijn, zeker in combinatie met het M-onderstel en alle andere goodies die de M-divisie van BMW in petto heeft voor dit model. En wedden dat ze claimen dat deze zuiniger is dan zijn voorganger? Voor december 2012 schijnt een versie met 4WD in de planning te staan, voor iedereen die het de snellere A3’s van deze wereld moeilijk wil maken.

Op de IAA toonde BMW al de Performance Concept. Combineer dat uiterlijk met de kennis van nu, en je hebt een beetje een idee van hoe de M135i smoelt. Volgend jaar zomer wordt de M135i geïntroduceerd. (bron: Driving-Fun)