Nieuwe BMW X5 (F15) betrapt in de sneeuw [video]

Auteur: , 16 Reacties

Maak kennis met de 3e generatie BMW X5! We moeten nog even wachten op de officiele onthulling, maar de Duitsers zijn inmiddels al druk aan het testen met de 3e generatie (F15). En waar kan je zo'n SUV nou beter testen dan in een dik pak sneeuw? Driften met die handel!

De huidige X5 kwam in 2007 op de markt en de verwachting is dat 3e generatie eind 2013/begin 2014 op de markt gaat komen. De onthulling zal sowieso in de 2e helft van 2013 plaatsvinden. En ondanks dat de onthulling nog zover weg is (zeker 1,5 jaar) lijkt het erop dat de auto al relatief ‘klaar’ is. Het is in elk geval geen halve gare mule. De voor- en achterkant zijn weliswaar nog flink gecamoufleerd, maar als je naar de zijkant kijkt heb je al een aardig idee hoe de nieuwe X5 eruit gaat zien.

De voorkant zal een grotere grille krijgen en veel design details van de X1 en X3 zullen ook hun weg vinden naar de nieuwe X5. Ook schijnt BMW er naar te streven om de nieuwe generatie X5 (iets) lichter te maken dan het huidige model (E70). De X5 zal overigens gebouwd worden op een aangepast 5 Serie (F10) platform in de Amerikaanse fabriek van BMW. (via: xbimmers.com)