11 misdadig snelle vierdeurs auto’s met Vmax van 300+

Auteur: , 87 Reacties

Anno 2015 heb je geen exotische supercar meer nodig om de 300 km/u-grens te slechten. Deze vierdeurs-modellen doen 't ook op hun lichtmetalen slofjes.

Wat heb je nodig om een vierdeurs auto/sedan tot grote hoogten te schoppen? Simpel: Jeremy Clarksons catchphrase ‘poweeeeer’! Hoewel een enkele zescilinder het ook kan als je de begrenzer verwijdert, wordt deze lijst louter bevolkt door 8- en 12-cilinders.

We tellen de producten van tuners niet mee: het gaat hier alleen om auto’s die af-fabriek te bestellen zijn, en ook af-fabriek een snelheidsrating krijgen. Tot voor kort deden de Duitse powersedans nog mee, maar sinds de Amerikanen los gaan heb je een Performance Pack nodig om ze bij te houden. Iets dat sinds jaar en dag dan ook netjes op de optielijst staat.

Alpina krijgt echter nog wel een bonusvermelding, de ALPINA B5 Bi-Turbo EDITION 50 gaat 328 km/u. Maar goed, ‘veredelaars’ zoals Mansory en Carlsson bieden natuurlijk ook snellere versies van Duitse sedans.

Alpina B5

Dodge Charger SRT Hellcat328 km/u

Charger SRT Hellcat

Aston Martin Rapide S – 327 km/u

Aston Martin Rapide S

Bentley Continental Flying Spur W12 – 322 km/u

Bentley Flying Spur

Cadillac CTS-V 2016 – 322 km/u

Caddy CTS-V

Porsche Panamera Turbo S – 310 km/u

Porsche Panamera Turbo S Executive

Maserati Quattroporte GT S – 307 km/u

Maserati QP Sport GT S

BMW M5/M6 Gran Coupe m/ Performance Pack – 305 km/u

BMW M6 GC

Audi RS7 m/ Performance pack – 305 km/u

Audi RS7 facelift

Jaguar XFR-S – 300 km/u

Jaguar XFR-S

Mercedes-AMG E63/S63 etc m/AMG Driver’s Package – 300 km/u

Mercedes-Benz E63 AMG S

NB: er was wat onenigheid over de vermeldingen van de Panamera Turbo S en Rapide S. Officieel zijn het misschien geen sedans, maar volgens chef Autoblogger laten we ons niet van de wijs brengen door marketingtermen zoals liftback, fastback of vierdeurs coupe. Het zijn gewoon vierdeurs personenauto’s.

Foto-credit: Bentley op topsnelheid