Aston Martin Vanquish: rijtest en video

Auteur: , 54 Reacties

Van alle supercars lijkt de Aston Martin Vanquish degene die veel mensen als eerste voor de deur zouden zetten. Ferrari's zijn meer voor voetballers, Lamborghini's voor DJ's en McLarens moeten nog definitief doorbreken. Een Aston Martin is simpelweg veel chiquer, al is ie in deze kleurstelling niet echt ingetogen.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Wij raken regelmatig de weg kwijt in het modellengamma van Aston Martin. Net als Audi’s hebben ze een sterke familie-gelijkenis en de laatste jaren kwamen er best wat modellen bij en verdwenen er ook weer wat. Een korte update dan maar: de V8 Vantage is de instapper (maar ook als V12 te krijgen), de One-77 de super-exoot met dito prijskaartje. De Vanquish valt daar tussenin en is de opvolger van de DBS, die nieuw niet meer te krijgen is. Uiteindelijk valt het dus mee qua chaos, de grootste verwarring ontstond wellicht toen de Vanquish werd opgevolgd door de DBS, die daarna weer vervangen werd door deze Vanquish.

Aston Martin Vanquish

Maar wat is de Vanquish?
Een supercar. De V12 levert 573 pk, daarmee kwalificeer je je nog om tot de gilde van supercars toe te treden. De fantastische V12, waarover later meer, ligt voorin, maar het is wel een middenmotor. Het hele blok ligt achter de vooras en drijft louter de achterwielen aan. Om het in een zin te omschrijven: een front/middenmotor coupé met een gewichtsverdeling die naar achteren neigt met de zitplaatsen midscheeps en een adaptief onderstel met dubbele wishbones. De basis is zondermeer goed en Aston Martin weet over het algemeen vrij goed hoe ze de afstelling moeten doen.

Aston Martin Vanquish

Atmosferisch FTW!
Geen turbo’s, superchargers of andere compressors, maar louter veel slagvolume. 5,9 liter om precies te zijn en dankzij een nieuw, veel moderner motormanagement is de rijdbaarheid vergroot en stegen vermogen en koppel. Het topvermogen van 573 pk komt bij 6750 tpm vrij en het maximumkoppel van 620 Nm wordt gehaald bij 5500 tpm. De cijfers zeggen iets over het karakter, dit is een echt, eerlijk en heerlijk atmosferisch blok van het soort waar we er steeds minder van zien.

Aston Martin Vanquish

Turbo’s hebben zo hun voordelen, maar nadelen zijn er ook. Kijk (of vooral luister naar) de video en het pleit om de turbo’s aan de wilgen te hangen is snel geslecht. De V12 klinkt fabuleus, binnenin redelijk beschaafd, maar de buitenwereld krijgt mee dat je er aankomt.

Aston Martin Vanquish

Het hoge toerental waar het maximumkoppel vrijkomt zou als een nadeel kunnen worden gezien, maar hoe de V12 in toeren klimt, en vooral ook hoe lineair het vermogen stijgt, geeft weinig reden tot klagen. Het gaat soepel als je dat wilt, heel snel als je er zin in hebt en alles er tussenin als de omstandigheden daarom vragen.

Aston Martin Vanquish

Een F12 Berlinetta, Aventador en zelfs de 911 Turbo zul je voor moeten laten gaan, maar de hele package maakt dat je je daar geen moment druk over maakt. Alleen maar de snelste zijn, is niet waar het in een Vanquish over gaat, zonder dat je erg zorgen hoeft te maken over de snellere GTI-brigade. De sprint naar de 100 doet de Vanquish in 4,1 seconden en de topsnelheid is 295 km/u. Er zijn meer dagen dat ik uit de voeten kan met de helft van dat potentieel, dan dat ik 100% daarvan nodig heb.

Aston Martin Vanquish

Alles is echt
Loop op een Aston Martin af, of nog beter: neem plaats. Alles wat je ziet is ook echt van het materiaal gemaakt, waar het op lijkt. Aluminium, chroom, leer, alles is ook nog eens van topkwaliteit. Dit is simpelweg een auto die helemaal met liefde is ontworpen en met net zoveel liefde met de hand in elkaar is gezet. Dat merk je aan alles en dat geeft een ongelooflijk gevoel van luxe.

Nadelen
Stoelen had ik een beetje moeite mee, maar dat kan aan mijn lengte liggen. Echt lekker zitten kreeg ik niet voor elkaar, hoewel de binnen- en bagageruimte groter is geworden. Het navigatiesysteem was vroeger afkomstig van Volvo (toen Ford zowel eigenaar van Aston Martin als Volvo was) en voldeed. Het systeem komt nu van een andere leverancier vandaan en het voldoet nog steeds, maar je zult de buren het niet expliciet gaan demonstreren omdat het zo veel gave features heeft. Gelukkig koop je daar waarschijnlijk geen Aston Martin voor.

Aston Martin Vanquish

Conclusie
De nieuwprijs schiet dik over de 3 ton in euro’s, mits je er van die mooie gele platen bij wenst. Het gereden exemplaar is er echter eentje die “met-de-kop-eraf” bij CITO Motors in Eindhoven staat. Persoonlijk zou ik moeite hebben met het beige interieur, maar het Volcano Red carbon plaatwerk staat de Vanquish fantastisch. Filmpje!

Met dank aan CITO Motors in Eindhoven.