Bizar, Pokémon Go achter het stuur blijkt vrij normaal

Auteur: , 33 Reacties

Onderzoek wijst uit dat het spelletje wel degelijk invloed heeft op het verkeer.

Zo zou volgens Allsecur een tiende van de Nederlandse Pokémon Go-gebruikers het spelletje spelen tijdens het autorijden. Voor het perspectief: drie weken geleden berichtten de cowboys op Apparata nog dat Nederland maar liefst 2 miljoen spelers telt. Nu is het een beetje kort door de bocht om aan te nemen dat 200.000 man met de telefoon in de ene hand en het stuur in de andere z’n collectie Pokémon uitbreidt, maar er zullen ongetwijfeld een hoop mensen zijn die dat doen.

Voor de liefhebber van ongemotoriseerd verkeer: 64% van de spelers is te voet actief en 16% is niet te beroerd om ook op de fiets achter de beestjes aan te gaan. Verder zegt bijna 40% van de automobilisten weleens hinder te ondervinden van Pokémon Go-spelers. 30% heeft last van spelende wandelaars, 29% ondervindt hinder van gamende fietsers en 7% van de automobilisten zegt last te hebben gehad van andere autobestuurders die doodleuk met het spel in de weer waren. We zijn trouwens benieuwd hoe je dat kunt zien als je er niet bij in de auto zit, maar wellicht is het mogelijk.

Onlangs waarschuwde VVN nog voor gevaarlijke situaties naar aanleiding van Pokémon Go-spelers in het verkeer. We zijn benieuwd of jullie je daarin kunnen vinden of dat de veiligheidsorganisatie wat jullie betreft toch een beetje overdrijft.

Meer Pokemon Go? Check het archief op apparata.nl.