De Sint geeft je kind dit jaar een LaFerrari

Auteur: , 16 Reacties

Die hij zelf in elkaar moet schroeven, opdat 'ie later voor autoblog kan schrijven.

Ja, jeugdsentiment. Toen de kleine @jaapiyo vroegah naar de grootouders in het Hoge Noorden ging, wist hij dat er daar een doos Meccano inclusief motor op hem lag te wachten in de studeerkamer. Destijds een garantie voor ettelijke uurtjes engineering van het hoogste niveau *kuch*. Het perpetuum mobile heb ik helaas niet in elkaar geflanst, maar wel één keer bijna.

Enfin, nu kinderen op hun eerste verjaardag een iPhone krijgen met talloze apps en spelletjes is het wellicht niet meer van deze tijd, dat Meccano. Toch is het wellicht handig om je kind vast wat affiniteit voor techniek bij te brengen. Jos en Max sleutelden immers ook zelf aan de karts dus doe je het niet dan wordt je nieuwe telg nooit de nieuwe Max. Dat moet natuurlijk wel en gelukkig biedt de fabrikant van kleine stalen plankjes met schroefjes nu uitkomst.

Je kind wil een radiografisch bestuurbare auto? Geef ze gewoon één van deze twee Ferrari’s, waarbij ze zelf nog de nodige arbeid moeten verrichten voordat het ding werkt. Als je nageslacht begint te protesteren, Stel jezelf dan de vraag WZEVD? (wat zou een voetbalsupporter doen?) en roep:

“Werken werken werken voor je gèllllld, werken werken werken voor je gèlllllld”

Je kan gaan voor de 488 Spider-kit, maar die bestaat slechts uit 300 separate onderdelen. Kinderen die echt goed geweest zijn dit jaar hebben natuurlijk recht op een echte uitdaging: de LaFerrari-kit bestaande uit 700 onderdelen. Beide auto’s hebben, indien ze goed in elkaar gezet worden, een werkende stuurinrichting. Je kind zal je de Sint dankbaar zijn als de engineers van het F1-team zijn kwalitatief volmaakte technische feedback prijzen.