Deze auto is afgeleid van de…

Auteur: , 24 Reacties

A. Pontiac Fiero B. Dodge Viper C. Mitsubishi 3000GT D. Smart Roadster

Wie antwoord B heeft ge-sms’t naar 6464 maakt nog steeds kans op onze bundel “10.000 artikelen over Max Verstappen and counting” met een voorwoord door Jacques Villeneuve, dus houd deze site in de gaten! Terug naar serieuzere zaken. Je kijkt naar de Dodge Viper Defender die speciaal voor de televisieserie Viper werd ontworpen. Deze serie was helaas geen lang leven beschoren, maar we hielden er wel een interessante auto aan over!

Die auto is zelfs zo interessant dat er bar weinig informatie over te vinden is. We weten dat er meerdere exemplaren van zijn gebouwd en dat er onder de kap van in elk geval één Viper Defender een V8 in plaats van die monsterlijke V10 lag. Waarom? Geen mens weet het.

In elk geval zijn de “driespaaks” velgen herkenbaar, evenals de ronde luchtsleuf onder de A-stijl, de boze koplampen en natuurlijk de algehele (wulpse) vorm van de koets. Desalniettemin is het vreemd dat deze auto jonger is dan de RT/10, maar toch een stukje ouder oogt dan zijn dakloze evenknie. Als je dat anders ziet, horen we het natuurlijk graag.