Dit lelijke eendje kan zomaar 150.000 euro opbrengen

Auteur: , 27 Reacties

Momenteel is er een online veiling aan de gang, waarbij geboden kan worden op deze bijzondere Citroën 2CV. Schatting van de opbrengst: tussen de 130.000 en 170.000 euro.

Daar waar de mooiste Eendjes die je momenteel tweedehands kunt kopen slechts zelden meer dan 10 mille doen, kan dit exemplaar zomaar een vijftienvoud van dat bedrag opleveren. En dat omdat we hier eigenlijk te maken hebben met twee Eendjes. Dit is namelijk een van de zeldzame 2CV Sahara’s, nummer 33 van de 694 ooit gebouwde om precies te zijn.

Zo’n Sahara, we haalden hem onlangs al even aan, heeft namelijk twee verbrandingsmotoren en derhalve ook vierwielaandrijving. Verder krijg je ook twee contactsleutels, twee startknoppen en twee benzinetanks. Beide tanks zitten recht onder de voorstoelen (of wat daarvoor moet doorgaan), terwijl de vulopeningen door de portieren steken. Een veilig gevoel…

Lekker primitief allemaal, maar dit Eendje staat zijn mannetje in het terrein. Niet vanwege zijn vermogen, dat bedraagt combineerd nog altijd slechts 25 pk, maar vooral door zijn lage gewicht van 735 kilo, gecombineerd met vierwielaandrijving. Overigens kun je er ook voor kiezen om alleen de voorste óf alleen de achterste motor te gebruiken. Zo heb je dus altijd je eigen reserve-exemplaar bij je! Geen slecht idee met een Franse klassieker.

Dit exemplaar kwam vorig jaar in handen van een Duitse verzamelaar, die de auto kocht van de eerste Franse eigenaar. Waarom de huidige eigenaar de Sahara nu al weer van de hand doet is niet bekend, hij heeft de tweemotorige Eend aangeboden bij een online veiling. Samen met nog vier stokoude eendjes, waaronder een tweede Sahara en twee besteleenden. Bieden kan nog een kleine twee weken, momenteel bedraagt het hoogste bod voor deze Sahara 40.000 euro.