Fiat & Abarth 124 Spider: rijtest en video

Auteur: , 65 Reacties

Fiat heeft twee smaakjes klaar van hun tweezits 124 Spider en we mochten beide uitproberen. Maar welke is het meest begerenswaardig?

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Voordat we het over de auto zelf gaan hebben, een klein stukje historie. De Fiat 124 Spider had er namelijk nooit zullen komen, ware het niet dat er een vreemde snuiter aan de leiding gaat bij de Fiat Group. Die vreemde snuiter luistert naar de naam Sergio Marchionne. Het was Sergio (a.k.a. De Coltrui) die ervoor zorgde dat de relatie tussen de Fiat Group en Mazda onder hoogspanning kwam te staan. Toen de Japanners begonnen met de ontwikkeling van de MX-5 ND werd namelijk een deal gesloten met Alfa Romeo: de Japanners zouden de auto ontwikkelen, waarna Alfa Romeo een eigen roadster zou gaan bouwen op basis van die auto. Ze kregen het chassis van Mazda, maar moesten dan wel de auto in Japan laten bouwen. Op die manier had Alfa Romeo minder ontwikkelingskosten, terwijl Mazda meer auto’s van de band kon laten rollen in hun Japanse fabriek.

Maar Sergio ging daar na verloop van tijd dwars voor liggen: Alfa Romeo mocht geen auto’s bouwen buiten Italië, dat zou slecht zijn voor het merkimago. De Japanners gingen natuurlijk over de zeik, want die hadden de winstgevendheid van de MX-5-case mede berekend op basis van een lading roadsters voor de Italianen. En dus kwam er het plan om de beloofde auto onder het Fiat-logo op de markt te brengen. Echter, het enige wat bij Fiat goed verkoopt zijn auto’s met het 500-label. En er was nooit een tweezits cabrio-500 met achterwielaandrijving, dus er moest iets anders bedacht worden.

De klassieker
Fiat 124 Spider
Er werd gekeken naar wat Fiat in het verleden verkocht had, en daar kwam de 124 Spider naar voren. Wat nou als er een retro-design met 124 Spider-jasje op de basis van de MX-5 getekend zou worden? Dat retro-design verkoopt immers ook prima op de 500!

Fiat 124 Spider

En zo geschiedde. Het resultaat werd eind vorig jaar aan de wereld getoond. in tegenstelling tot de meesten van jullie was ik geen fan van het ontwerp toen ik alleen de foto’s had gezien. Maar nu ik het ding hier voor me zie staan kom ik daar helemaal van terug. Dit is één van de meest geslaagde retro-designs die we ooit hebben gezien. De auto oogt supermodern, maar tegelijkertijd is er veel herkenbaar van de vroegere 124 spider. De koplampen, de neus, het logo liggend op het achterdeksel, het klopt gewoon allemaal. Wat een prachtig wagentje is dit geworden, zeker in het prachtige Azzuro Italia van onze “Lusso” uitgevoerde testauto, die bovendien op 17 inch velgen staat in plaats van de standaard 16 inch.

Fiat 124 Spider

We “moeten” eerst met de 124 Spider op stap, om halverwege de route deze kortstondig te verruilen voor de Abarth 124, voor een rit door de Italiaanse heuvels in de buurt van Verona. Los van het uiterlijk, is er meer verschil met de MX-5. Maar dat is niet het interieur. Het enige écht grote verschil is volgens mij het stuurwiel, dat wat dikker is dan in de MX-5. Verder is het eigenlijk allemaal precies hetzelfde. Dus lekker clean, maar wel met erg weinig bergruimte. Een klein vakje onder de armsteun en een iets groter vak tussen de voorstoelen zijn eigenlijk de enige mogelijkheden om je spullen kwijt te raken. Geen dashboardkastje, geen vakken in de deur. Da’s een beetje behelpen dus. Wel is er een redelijk ruime kofferbak waar we twee flightcases plus een lading losse spullen makkelijk kwijt kunnen.

Tot zover de praktische zaken. Ik stel mijn stoel in op mijn 1 meter 85, waarbij ik ondanks de Japanse roots van deze auto niet eens helemaal naar achteren hoef te gaan met mijn stoel. Dat is prettig, maar op het moment dat ik daar een opmerking over wil maken begint cameraman Martijn te klagen: hij is iets langer en zit met zijn knieën bijna klem tegen het dashboard en er is geen enkele manier om dat op lossen. Nu snap ik waarom er geen dashboardkastje is gemonteerd. Wil jij een 124 Spider rijden, zoek dan een vriendin van maximaal 1,80 anders krijg je ruzie over wie er mag rijden.

Fiat 124 Spider

Motorisch gezien is er keuze uit een 240 Nm en 140 pk sterke MultiAir viercilinder. That’s it, dat is alle keus die je hebt. Wil je meer, dan moet je voor de Abarth gaan, maar die behandelen we straks. Ik start de motor met de startknop en we gaan op weg richting de Abarth. Natuurlijk wil ik daar snel zijn dus we proberen vlot vooruitgang te boeken. En dat gaat prima. De auto is vlot genoeg (0-100 in 7,5 seconden) om lekker mee te knallen op de Italiaanse binnenwegen. De wegligging is daarbij echt briljant te noemen, wat voor een groot deel natuurlijk te danken is aan het lage gewicht van 1050 kilogram.

Fiat 124 Spider

De auto danst heerlijk door de bochten, waarbij het neusje bijzonder gretig instuurt en de rest van de auto gedwee volgt. Heerlijk gebalanceerd en prettig voorspelbaar, ook op de grens van de aanwezige grip. Opvallend daarbij is dat deze Fiat 124 Spider geen moment oncomfortabel voelt, maar ook geen moment teveel overhelt of deint. Het enige wat de auto tekort komt, is de power om een beetje te spelen met de balans van de achterkant van de auto. Overstuur opwekken lukt eigenlijk alleen met grof geweld, maar dat is het enige minpuntje aan deze verder heerlijk gebalanceerde roadster. Wat een fijn wagentje!

De schorpioen
Abarth 124 Spider
De Fiat 124 Spider komt naar mijn smaak dus net een beetje power tekort, maar gelukkig is de oplossing te vinden in de vorm van de Abarth 124 Spider. Dezelfde basis maar dan prettig gestoord, zo zou je deze Abarth kunnen omschrijven. De mannen bij Abarth krijgen doorgaans een eenvoudige opdracht mee: neem een standaard Fiat product en maak er een auto van die je een enorme grijns bezorgt.

Abarth 124 Spider
We hebben de Fiat 124 Spider net aan de kant gezet, en een voorzichtige glimlach vormt zich al op het moment dat ik richting de Abarth 124 Spider loop. Wat een knettergek uiterlijk. De rode spiegelkappen, de rode details in de grille, de wild vormgegeven bumpers en bovendien: de matzwarte motorkap. Het is een tikkeltje over de top. Misschien zelfs ordinair. Maar je kan niet anders dan lachen, dit belooft leuk te worden!

Een snelle blik in het interieur stelt me gerust: net als de Fiat heeft de Abarth die wij meekrijgen een handbak. De automaat is leuk, maar niet de beste kompaan als je van gummen houdt. De handbak schakelde bovendien heerlijk in de Fiat en dat zal in de Abarth niet anders zijn. De details zijn ook in het interieur overal te vinden. Een plaquette tussen de voorstoelen met een technische tekening, rode stiksels, Abarthlogo’s waar ze maar passen: lekker. Tijd om te gaan rijden.

Abarth 124 Spider
Het blokje in de Abarth is dezelfde 1.4 MultiAir, maar dan met 250 Nm koppel en 170 pk om op de achterwielen los te laten. Dit moet zorgen voor een iets snellere sprint, namelijk 0-100 in 6,8 seconden. Bovendien is de hele auto net iets strakker gezet, met onder andere een Bilstein onderstel en standaard 17 inch “Razor”-wielen. Tijd om die startknop in te drukken en te kijken wat dit beestje in huis heeft.

Herrie, dat is direct duidelijk. De auto klinkt net zo schreeuwerig als dat onze testauto eruit ziet. Ik schakel de sportmodus maar direct in, en de traction control uit. We hebben niet veel tijd, dus optimaal genieten is het devies. We draaien rechtsaf een weggetje op waarbij we eerst door een klein dorpje moeten. De mannen van Abarth vertelden me bij het wisselen van de auto’s glimlachend dat er een kortingsregeling getroffen is met de lokale politie. Desondanks besluit ik om niet te hard langs de twee flitspalen te rijden en de snelheidslimiet even te respecteren. Los van het geluid is er eigenlijk weinig verschil te merken met de 124 Spider, de auto voelt niet moeilijk veel harder ofzo.

Abarth 124 Spider
Na het dorpje gaan we meteen een weg op die regelmatig gebruikt wordt als onderdeel van een hillclimb-circuit. Tijd om het gas erop te gooien dus, en meteen wordt duidelijk dat deze Abarth érg gretig aan het gas hangt. Een paar ruimere bochten worden heerlijk op het randje van grip genomen. Meteen voel ik dat ik met deze auto de kont wat makkelijker met het gas kan sturen. Hoe hoger we komen, hoe krapper de bochtencombinaties worden en de Abarth danst er met veel plezier doorheen terwijl de uitlaat schreeuwt, ploft, jankt en kraakt van plezier. Die glimlach is inmiddels een flinke grijns geworden, afgewisseld met hardop lachen na wéér een lekker doorgegleden bocht. Wat is dit een leuke Spider! Helaas moeten we de Abarth zo weer inleveren, want dit kan ik nog wel een paar uur volhouden.

Het enige gevaar is nu dat ik de Fiat 124 Spider geen klap meer aan vindt. Ik heb de Abarth sleutel net met tegenzin teruggegeven aan een vriendelijke Italiaanse dame, die me met een soort meewarige glimlach richting “onze” Azzuro Italia Fiat 124 Spider begeleidt. Hoewel ik dat schreeuwerige zal missen, vind ik die 124 stiekem wel mooier. Niet alleen vanwege de kleurstelling, maar zeker ook vanwege de net wat cleanere vormgeving van onder meer de bumpers. En eenmaal onderweg voor het laatste stukje van deze introductie valt eigenlijk alleen het motorgeluid tegen. Dat 140 pk blokje is ook al hartstikke leuk en 99% van de mensen zal nooit willen glijden en knallen met een auto als deze. Voor die mensen is de Fiat 124 Spider al fun genoeg.

Wil je een Fiat 124 Spider dan kan dat vanaf 33.995 euro en dat is dan toch ruim 4000 euro meer dan de MX-5 in de basis kost. Eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat de Fiat standaard wat rijker uitgerust is. Wij zouden wel nog aanraden om het Lusso-pakket aan te vinken, met name voor het lekkere leer en de 17 inch wielen. Dat kost nog 2000 euro extra.

Abarth 124 Spider
Wil je toch knallen en glijden en gek doen dan moet je voor de Abarth gaan, die 45.495 euro kost. De Abarth is eventueel ook nog leverbaar met een DCT automaat, die is 2000 euro duurder. Niet het goedkoopste speeltje in de wereld, maar zo verschrikkelijk leuk! Filmpje!