Kiezen voor een coupe of cabrio 488 is nu een no-brainer

Auteur: , 42 Reacties

Een tuner knapt het vuile werk van Ferrari op.

De Ferrari 360 Spider, de F430 Spider en de F50 hadden het: een glazen cover zodat je de dikke motor kon zien liggen. Bij de 458 Spider en de 488 Spider kozen de Italianen voor een andere strategie. De dakconstructie maakte een glimp naar de V8 onmogelijk. Wil je een fraaie glazen cover dan MOET je voor de coupé (rijtest) kiezen. Tenzij je een bezoekje brengt aan Capristo.

De Duitse tuner doet namelijk wat Ferrari altijd al heeft moeten doen: een glazen cover aanbieden voor de Spider variant. Het kon via Capristo al bij de 458 Spider en sinds kort nu ook bij de 488 Spider. De tuning ziet er onopvallend en professioneel uit. Het lijkt net of Ferrari zelf achter dit stukje design zit.

Capristo heeft gebruik gemaakt van carbon onderdelen en plexiglas om de aanpassing te doen. De glazen cover komt wel met een prijskaartje. De Duitsers brengen 8.990 euro in rekening nadat de klus erop zit. In mijn ogen is de aanpassing echter een no-brainer en is de keuze voor een cabrio 488 nu nóg sneller gemaakt. Ter vergelijking: een reguliere 488 Spider check je hieronder.

488S