Novitec Tridente geeft Maserati Quattroporte 605 pk

Auteur: , 23 Reacties

Dit is de nieuwste versie van de Quattroporte door de ogen van Novitec.

Tridente is het label van Novitec dat zich richt op de Maserati’s van deze wereld. Zodoende kwam ook de nieuwe Quattroporte in handen van de tuner uit Stetten, een dorpje tussen München en Stuttgart.

Laten we beginnen met de motorische upgrades: de twinturbo V8 in de Novitec Tridente Maserati Quattroporte weet een fijne 605 pk te bereiken, 75 pk meer dan in standaardtrim en 15 pk meer dan de vorige generatie Quattroporte. De koppelkromme krijgt ook een ander verloop, met een piekvermogen dat 100 Nm hoger ligt dan stock: 820 Nm. Resultaat is een geclaimde topsnelheid van 318 kilometer per uur en een sprint naar 100 in 4,4 seconden (standaard 284 kilometer per uur en 4,7 seconden).

Heb je een Quattroporte met V6 op de oprit staan dan kan Novitec Tridente deze opkrikken van 410 pk en 550 Nm naar maximaal 476 pk en 640 Nm. De Q4 (met vierwielaandrijving) is na deze kuur in staat om na 4,5 seconden (standaard 4,9) de 100 kilometer per uur aan te tikken. Tot slot is er nog een pretpakketje voor de populaire V6 turbodiesel, die 322 pk mee krijgt en 680 Nm koppel. De diesel weet daardoor in 5,7 seconden de 100 te bereiken (standaard 6,4 seconden). Prijzen voor de motortuning beginnen bij €1290 euro ex belasting.

Uiteraard moest Novitec ook wat aan het uiterlijk van de Quattroporte doen en dus werden er wat stukjes carbon in de blanke lak gezet en op de body geschroefd. Zo is er een tweedelige voorspoiler gemonteerd, zijn er nieuwe sideskirts op de auto geschroefd en er is een subtiel spoilertje op de kofferbak geplakt. Novitec houdt het subtiel, dat mag gezegd worden. Het aero-kitje mag weg voor €3120 euro ex belastingen. De NM1 wielen zijn iets minder subtiel met hun 22 inch, maar ze zijn ook een stuk mooier dan de lelijke putdeksels waar Maserati zelf zo trots op is. De wielen kosten €3980 euro exclusief belastingen en zijn voorzien van Pirelli P Zero rubber. Tot slot is er nog de mogelijkheid een uitgebreid instelbaar onderstel met verlaging tot 35 millimeter te bestellen.