Singapore ontmoedigt de aanschaf van supercars

Gepost op 09-02-2014 om 21:01 door - 32 Reacties »

Lamborghini Gallardo Singapore
En dat doen ze met succes, want de verkopen zijn vorig jaar met 90% omlaag gegaan!

De overheid van Singapore heeft niet perse een hekel aan supercars of dure auto’s, maar ze willen wel graag voorkomen dat er een te grote kloof ontstaat tussen arm en rijk. Ze zitten er dus niet op te wachten dat er steeds meer extreem dure auto’s in het straatbeeld verschijnen.

Er zijn vorig jaar twee maatregelen ingevoerd om dure auto’s minder aantrekkelijk te maken. Zo is de belasting op dure auto’s fors omhoog gegaan en moeten mensen die een lening afsluiten voor een dure auto een grotere aanbetaling doen.

Zo zit er op een McLaren 12C bijvoorbeeld 80.000 euro extra belasting wat de totaalprijs op 580.000 brengt. Ter vergelijking, in Nederland kost een McLaren 12C net iets minder dan 270.000 euro. Dat er in Singapore veel dikke auto’s rondrijden is ook te zien aan de spots die we op Autojunk hebben staan. (via: ft.com)

Foto credit: yannic_wiendels @ Autojunk

32 reacties  toon alle reacties
Profile photo of VeniVidiVici
VeniVidiVici via Android app
09-02-2014 om 21:15
50
Goh, heeft Singapore contact gehad met de NL overheid hoe ze dat hier nou doen…
Singapore is ook voor 50% miljonairsvolk. Dit mogen ze hier trouwens ook wel invoeren. Geen bpm op auto’s tot €150.000 en daarboven super mega 3x bpm.
Maar door het ontmoedigen van het kopen van dure auto’s besparen de rijken dus geld uit en wordt de kloof tussen arm en rijk echt niet kleiner.
Het verbaast me elke keer weer wat voor linkse rakkers er hier op AB rondstruinen! Iedereen die meer dan 2x modaal verdient moet en zal driekwart van z’n inkomen inleveren. Doe me een lol man.
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!