Officieel: De nieuwe Volvo gaat V40 heten [updated]

Auteur: , 38 Reacties

Volvo V40, het kleine broertje van de S60/V60.

Zojuist bekend gemaakt door Volvo’s topman Stefan Jacoby. De naam van het model dat onder de huidige S60/V60 wordt gepositioneerd en de verouderde S40/V50-lijn moet vervangen. Uiteraard komt de vijfdeurs V40 boven de C30 te staan, en zien we langzaam maar zeker de logica terugkeren in de modelnamen van de Zweden.

Er gingen overigens nog wat geruchten over de typeaanduiding, zo zou hij volgens sommige media V30 gaan heten, maar nu is het zeker & ligt het vast: het wordt dus de Volvo V40.

Met de gecamoufleerde testversie van de Volvo V40 hebben we al verschillende keren kennisgemaakt. Eerst een drietal spyshots van de V40 bij een MacDonalds in Oldenzaal, en later wat MB’s aan bewegend beeld.

En daar zullen we het -samen met bovenstaande teaserfoto- voorlopig mee moeten doen, want voor de introductie op de autosalon van Genève krijgen we de V40-foto’s niet te zien. Tenzij ze ‘uitlekken’, natuurlijk…

De teaser in het groot staat HIERĂ˜.

UPDATE 18-12 (Smoke) – Inmiddels is er ook een video verschenen waarin CEO Stefan Jacoby lafjes aan de tand wordt gevoeld door een COTY-journo (niet te scherp vragen natuurlijk, anders betaalt Volvo de verbouwing van je nieuwe huis niet). Bekijk het resultaat op autojunk!