Opel gaat weer racen! Adam Cup en Astra OPC Cup

Auteur: , 30 Reacties

Opel was al een tijdje niet meer actief in de motorsport, maar daar gaat verandering in komen! Van de gloednieuwe Adam is een rallyvariant ontwikkeld en met de Astra OPC zullen diverse circuits onveilig gemaakt gaan worden.

De laatste raceauto die door Opel Motorsport was ontwikkeld was volgens mij de Opel Astra V8 coupe Vectra GTS die in het DTM te zien was. Daarna was Opel Motorsport niet echt actief meer. Maar blijkbaar is er nu toch een potje met geld gevonden om raceauto’s voor klantenteam’s te ontwikkelen.

ADAM Cup
De Opel Adam Cup voldoet aan de R2 specificaties van de FIA. Een klasse waar onder andere ook de nieuwe Peugeot 208 R2 in valt. Als onderdeel van de “ADAC Rally Masters” zal een speciale “ADAC Opel Rally Cup” worden opgezet. In 2013 en 2014 zal gereden worden met de Adam en in 2015 en 2016 zal overgestapt worden op de nieuwe Opel Corsa.

Astra OPC Cup
Deze raceuitvoering van de Opel Astra OPC is speciaal ontwikkeld voor het “VLN Endurance Championship” waarbinnen een “Astra OPC Cup” opgezet zal worden. Uiteraard is de jaarlijkse 24 uurs race op de Nürburgring het hoogtepunt van deze Cup.

Exacte specificaties van beide auto’s heeft Opel Motorsport overigens nog niet vrijgegeven.

Voor de liefhebbers hebben we op Autojunk ook nog een video van beide bolides.