Originele General Lee gaat onder de hamer

Auteur: , 44 Reacties

De aller-, aller-, allereerste Dodge Charger die werd ingezet in het beste autoprogramma uit de jaren zeventig en tachtig, beter bekend als de The Dukes of Hazzard, wordt binnenkort te koop aangeboden op een veiling.

Het schijnt dat er voor de opnames maar liefst 312 Dodge Chargers misbruikt zijn. Het ziet er namelijk best leuk uit, die metershoge sprongen over onmogelijke bosheuveltjes, maar het is funest voor de muscle car uit de Dodge-gelederen. De Dodge Charger 383 V8 die geterroriseerd werd voor het openingsfilmpje aan het begin van een aflevering heeft dan ook maar één keer mogen springen, en werd daarna achtergelaten in Georgia omdat ‘ie kapot & stuk was.

In 2001 werd de auto echter van een pijnlijke roestdood gered en kwam er weer nieuw leven in. Na een paar keer van eigenaar te zijn verwisseld werd de auto in 2006 volledig gerestaureerd. De originele General Lee in showroomstaat, dat gaat serieus veel geld opleveren. Immmers, een replica van de oranje Charger die ooit in het bezit was van John Schneider (één van de Duke-boys) ging in 2008 voor 450.000 dollar van de hand. Deze moet daar dus makkelijk overheen gaan op de aanstaande veiling van Barrett-Jackson.

Mocht u na deze trip door herinneringenland nu zwaar heimwee hebben naar vervlogen Dukes-tijden: Autoblog Nazorg! En hieronder een relevant stukje video over het restauratieproject van General Lee #1.