Paarse Rolls-Royce Corniche heeft het

Auteur: , 29 Reacties

Wilde aanpassingen en vreemde kleuren zijn iets van alle tijden. De 'vroeger was alles beter' doet soms anders vermoeden. Zo is in 1974 door Rolls-Royce deze van binnen en buiten paarse Corniche geleverd.

De diep paarse lakkleur aan de buitenkant is slechts het begin. Dit thema is binnen de auto doorgezet. Het was zelfs een speciale optie om ‘geen leer’ te nemen op je Rolls-Royce, de standaardbekleding in auto’s als dit. Gigantische paarse pluis-kussens om in weg te zakken vergezeld van royaal hout om naar te kijken tijdens het cruisen. Het zijnde een Rolls-Royce ontbreekt natuurlijk geen gemak zoals automaat, cruise control, airconditioning en een speciaal besteld schuifdak.

Deze Roller is ooit besteld door de Sjah van Iran voor zijn zus. Via de Iraanse ambassade in Londen heeft hij de auto laten verschepen naar zijn huis in Beverly Hills. Nu staat de auto dan ook in het zonnige deel van de Verenigde Staten. Met net geen 14.000 km op de teller vraag je je af wat voor nut deze mensen toch zien in een auto. Een retourtje oostkust moet een genot zijn maar zal deze auto ongetwijfeld nog nooit hebben gedaan. In een Rolls-Royce houdt zelfs de techniek het meestal wel.

Zelf proberen kan ook. De auto staat te koop in Michigan. Nu $40k bieden, eind van de zomer door de VS toeren? (via bentleyspotting.com)