Peugeot 208 komt niet als CC en SW, wel als SUV

Auteur: , 25 Reacties

Slecht nieuws uit Frankrijk voor de liefhebbers van kleine cabrio's en stationwagens. De gloednieuwe Peugeot 208 zal niet op de markt komen als CC (cabrio) en SW (station). Wel zal volgend jaar een kleine SUV komen. Dameskappers en Gooische Meisjes kunnen dus niet meer bij Peugeot terecht voor een kleine cabrio.

De kleine SUV doe volgend jaar komt (met de naam 2008) zal gebaseerd zijn op de HR1 Concept uit 2010 en feitelijk de praktische 207 SW vervangen. Een opvolger voor de 207 CC zit echter niet in de pijplijn volgens een woordvoerder van Peugeot:

“As an example, we are not going to offer something like the 207 CC”

Het segment van kleine cabrio’s lijkt sowieso op zijn laatste benen te lopen. De Colt CZC, Micra CC, Tigra en vele andere zijn al verdwenen en ook de Renault Wind lijkt geen lang leven beschoren.

De enige kleine “cabrio’s” die een toekomst lijken te hebben zijn Fiat 500C-achtige. De Citroen DS3 en Audi A1 zullen namelijk ook zo’n roldakje krijgen.

Dat het kleine cabrio segment echt dood is blijkt ook uit het feit dat zelfs Peugeot er geen brood meer inziet. In 1998 bliezen ze het nieuw leven in met de conceptcar van de 206 CC en die auto was jarenlang het toonbeeld van een kleine cabrio. Die tijden lijken nu over te zijn.

Gelukkig krijgen we er een SUV voor terug.