Peugeot 208: Rijtest en video

Auteur: , 55 Reacties

Na het succes van de verkooptoppers 205 en 206 viel de grotere, wellicht te volwassen 207 wat tegen. Peugeot maakt er met de nieuwe 208 geen geheim van terug te willen naar de goede oude tijd vol rijplezier, maar is dat ook gelukt of moeten we wachten op de GTI?

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Het grootste probleem van de 207 was zijn grootte: de auto kwam te dicht bij de 308. De belangrijkste troef voor de ontwerpers van de 208 was dus gewicht, maar ook de buitenmaten van de 207 waren te riant. De 208 moest meer ruimte krijgen dan de voorganger, maar wel kleiner en lichter worden. Dat is gelukt. De binnenruimte groeide met 5 centimeter, die voornamelijk voor de achterpassagiers erg welkom waren. De bagageruimte werd ook een klein beetje groter, maar toch werden de buitenmaten kleiner: de 208 is 7 centimeter korter dan de vertrouwde 207. Dat is echter niet het meest indrukwekkende resultaat van de ontwerpers, dat is namelijk de gewichtsbesparing. De uitvoering met 1.4 HDi werd 110 kilo lichter ten opzichte van de 207 met hetzelfde blok. Sommige met elkaar vergelijkbare benzinemotoren zijn zelfs tot 173 kilo lichter geworden met als resultaat een 208 vanaf 975 kilo!

Peugeot 208 eHDi

Op motorisch gebied is er ook nieuws: de 208 is vanaf de zomer leverbaar met drie cilinders tellende benzinemotoren van 1.0 en 1.2 liter groot. De 1.0 krijgt 68 pk en 99 gram CO2 uitstoot, waardoor deze uitvoering in 2012 vrijgesteld is van BPM en motorrijtuigenbelasting. Nu al te bestellen, maar pas leverbaar vanaf september. Het andere bijtellingstoppertje is de 1.2 met 82 pk en een uitstoot van 104 gram, die is vanaf juli leverbaar. We hebben ook kort met zo’n driecilinder gereden, daarover later meer.

Peugeot 208 rijtest

Eerst gaan we het even hebben over het uiterlijk. Dat is namelijk geslaagd naar mijn mening, dat Peugeot de “big smile” heeft laten varen en gaat voor een iets minder blij neusje met “zwevende” grille is het beste nieuws dat in tijden uit Frankrijk is gekomen. Feit is wel dat de driedeurs (zoals dat bij veel auto’s het geval is) vele malen beter oogt dan de vijfdeurs, de 208 oogt als driedeurs lekker compact en stoer terwijl de vijfdeurs een stukkie minder fris oogt. De 1.6 eHDi op onze foto’s is er één in de meest luxe Allure uitvoering (je kan ook voor de goedkopere Active of het standaard Access niveau kiezen) en dat oogt allemaal behoorlijk scherp en sportief, zeker als je hem naast de 207 zet is te zien dat Peugeot een wat frissere richting heeft gekozen.

Peugeot 208 17 inch lichtmetalen velg

Wat daarbij aansluit is het weggedrag. De forse wielen onder deze diesel zijn wellicht zelfs een maatje te groot voor sommigen en zorgen voor een gedrag wat neigt naar onrustig. Leuk voor de sportieve rijder, maar een kilometervreter is wellicht beter af met een maatje kleiner dan het 17 inch lichtmetaal onder onze testwagen. De 115 pk sterke diesel is geen kanon, maar kanonnen heeft Peugeot dan ook nog niet in de huidige line-up. De sterkste auto op dit moment is een 1.6 benzine met 120 pk, deze zomer volgt een 155 pk sterke benzine-uitvoering en uiteindelijk komt er een GTI, zo ontfutselden wij een medewerker van Peugeot. Nog niet officieel bevestigd maar tijdens een onderonsje met een designchef werd ons op het hart gedrukt dat de GTI badge niet voor niets in Genève op een “concept” geplakt was: het is slechts een kwestie van tijd voordat de Fransen zich weer gaan meten met andere hot hatches. De basis daarvoor lijkt dik in orde.

Peugeot 208 achterkant

De 208 is een bijzonder prettig sturend autootje. Precies te plaatsen, goed een bocht om te hoeken en voorzien van een klein, goed in de hand liggend stuurtje dat op een prettige, sportieve manier zwaar aanvoelt. Ook prettig: de elektrische handrem ontbreekt, de 208 heeft namelijk een conventionele handrem die jouw aspiraties om als een ware Ari Vatanen de haakse bochten op de Veluwe te veroveren niet in de weg staat. Het flink lagere gewicht en de afstemming van de rest van de auto hebben echt bijgedragen aan een sportievere, leukere auto dan de 207 was. Het is alleen wel jammer dat ook de 208 weer van wat Franse eigenaardigheden is voorzien.

Peugeot 208 interieur

Zo begrijp ik de verleiding om met het oog op gewichtsbesparing en betaalbaarheid goedkoop, dun plastic te gebruiken. Wat ik niet begrijp is dat de meest luxe uitvoering een fraai met leer bekleed dashboard en stuur meekrijgt maar dat de afwerking van de portieren in een soort plastic is gemaakt dat nog niet mooi genoeg is om riolering van aan te leggen. En ook niet sterk genoeg overigens. Bewaar dat plastic voor de goedkope versies maar rust de duurdere versies alstublieft wat fraaier uit! Ik kan me ook niet aan de indruk onttrekken dat het gekozen materiaal samenhangt met de vele piepjes en kraakjes die onze testauto al kende terwijl er nog geen 3000 kilometer op de teller stond.

Peugeot 208 stuur

Een ander minpuntje heeft te maken met een eerder genoemd pluspunt: het stuur. Omdat Peugeot een soort Heads Up Display-effect wilde voor de klokken werd besloten deze boven het stuur te plaatsen in plaats van erachter. Daarom werd het -overigens niet ronde- stuurtje dus kleiner, wat het sturen ten goede komt maar het zicht op de klokken niet verbetert. Sterker nog, bepaalde delen waren onleesbaar. Peugeot meldde vrolijk dat er geen relevante informatie ontbrak aan het gezichtsveld. Maar toch, ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die wel graag de dagteller willen aflezen of waarschuwingslampjes willen zien. Zeker de sportieve rijder zal zijn stoel wat lager willen zetten en dat vergroot het probleem alleen maar. Overigens: de stoelen zijn typisch Frans, ook de sportstoelen uit de 208 zijn niet briljant. Zoals cameraman Martijn zich terecht afvroeg: “ik zit er nu op, maar hoe kan ik erin gaan zitten?” Ze voldoen, maar het kan zeker beter. Wellicht dat de écht sportieve versies van betere kuipen worden voorzien.

Peugeot 208 achterlicht

Er zijn dus minpuntjes, maar die zijn er bij elke auto. Overall is de indruk van de 208 echter positief. Het is een leuk uitziende, goed sturende hatchback met de potentie om uit te groeien tot een heuse hot hatch. Wat vooral opviel was dat je niet eens veel pk’s nodig had om lol te hebben: de driecilinder pre-productie auto die we reden bezorgde ons een hoop lol, hing heerlijk fel aan het gas en had een soort boxerroffeltje dat een leuke bijdrage leverde aan de pret. Krachtig? Nee. Des te groter de uitdaging om zo hard mogelijk een bocht door te gaan dus, wat een smijtijzertje! Gaan we de 205 GTI vergeten dankzij de 208? Nee, maar de 155 pk versie die deze zomer volgt en de toekomstige 208 GTI gaan ongetwijfeld warme herinneringen oproepen. Filmpje!