Peugeot Onyx Concept is zéér duister & sinister

Auteur: , 40 Reacties

Komt de volgende Batmobile uit Frankrijk? Het lijkt er wel op! Gisteren hadden we de eerste plaagplaatjes van de Peugeot Onyx en vandaag hebben we veel meer materiaal voor jullie. Inclusief foto's van het interieur!

Op de autoshow van Parijs die eind deze maand zal plaatsvinden zal Peugeot deze (ongeveer) 375 pk sterke supercar onthullen. Achterin ligt een 1.6-liter THP viercilinder (256 pk) die de achterwielen aandrijft. De voorwielen zullen worden aangedreven door een 120 pk sterke elektromotor.

Dat zorgt niet alleen voor een laag verbruik (4 liter per 100 km), maar ook voor aantrekkelijke prestaties en aandrijving op alle vier de wielen. Zodra we het volledige persbericht van Peugeot ontvangen zullen we alle details met jullie delen.

UPDATE: Het verlossende woord van Peugeot is binnen. Geen 1.6 THP, maar een 3.7-liter V8 diesel met 600 pk’s, die via een sequentiële 6-bak naar de achterwielen worden gestuurd.

Aan het milieu wordt ook gedacht, aangezien de voorwielen elektrisch worden aangedreven en het dus een 4WD is (HYbrid4).

Dankzij de intelligente HYbrid4-technologie bestaat de mogelijkheid om energie terug te winnen tijdens het remmen. Deze energie wordt in lithium-ion accu’s opgeslagen en automatisch gebruikt bij felle acceleratie, zo is er nog eens 80 pk extra vermogen beschikbaar.