Peugeot verkoopt hoofdkantoor voor 245,5 miljoen euro

Auteur: , 109 Reacties

Het water staat PSA (Peugeot-Citroen) aan de lippen en dus moeten er drastische maatregelen genomen worden. Zo is er al een deel van het bedrijf verkocht aan GM en nu is ook besloten om het hoofdkantoor in Parijs te verkopen. Je hebt immers meer aan geld dan aan stenen.

PSA heeft momenteel een torenhoge schuldenlast (3,4 miljard euro) en het feit dat we momenteel in een crisis zitten, inclusief dalende verkopen maakt het er allemaal niet gemakkelijker op. En dus heeft PSA besloten om hun hoofdkantoor, waar 1.900 mensen werken, te verkopen aan Ivanhoe Cambridge een dochteronderneming van Caisse de dépôt et placement du Québec.

Die medewerkers kunnen overigens gewoon op hun plaats blijven hoor, want Peugeot is wel zo verstandig geweest om het pand terug te huren. Dat doen ze voor minimaal 9 jaar en ze hebben de optie om het contract daarna nog te verlengen.

En als je je mocht afvragen waar het pand precies is dan kunnen we dat wel even vertellen. Het adres is 75 avenue de la Grande Armée in Parijs en het gaat dus niet om de showroom die Peugeot heeft op de Avenue des Champs-Elysees.

Het verkopen en terughuren van je vastgoed is een move die wel vaker zien bij bedrijven die in de problemen zitten. Ford deed in 2006 hetzelfde toen ze zo’n beetje alles verkochten wat ze bezaten en ook Saab verkocht een deel van hun vastgoed vorig jaar.