Ping je suf met een Porsche Design Blackberry

Auteur: , 76 Reacties

De grote globale Blackberrystoring is weer voorbij, dus we kunnen weer als vanouds in het verkeer maximaal op elkaar klappen en in de klas 'wollah' 'tazz', 'tfoe' en wat dies meer zij via onze smartphone naar elkaars hoofd slingeren. Om dit te vieren komt moederbedrijf RIM met een nieuw sjiek model, in samenwerking met Porsche Design.

Deze Blackberry P 9981 werd gisteren gelanceerd in het Mekka van ‘all things decadent’, Dubai (in de torenhoge Burj Khalifa om precies te zijn). Hij oogt strak en sjiek, en dat mag ook wel, want voor dit stukje design moet waarschijnlijk zo’n 1.600 euro (2.000 dollar) neergeteld worden. Het is dus een telefoon waar je waarschijnlijk wel een verzekering bij neemt.

Hoewel het geen limited edition is, zullen er waarschijnlijk niet heel veel exemplaren van de telefoon gemaakt worden. Behalve de RVS-behuizing is de telefoon aan de achterkant van een ‘hand wrapped’ leren cover voorzien. Verdere specificaties van de telefoon met touch screen zijn:

– 1.2 GHz processor;
– HD video recording;
– 24-bit high resolution graphics;
– Augmented reality applications;
– 8GB of on-board memory, expandable up to 40GB with a micro SD card;
– BlackBerry 7 operating system;
– Liquid Graphics technology;
– The Porsche NFC (Near Field Communications).

Mocht je dus een hekel hebben aan iPhones en Android, en nog een modaal maandsalaris stuk hebben te slaan, sla dan je slag! Of kan het je niet zo veel schelen, en ben je ook wel tevreden met een Nokia 3100? Een korte beschrijvende video staat hier onder. Kennelijk schrok de presentator zo van de prijs dat direct daarna zijn camera spontaan uitviel: