Pools strooizout in Nederlands eten?

Auteur: , 41 Reacties

Strooizout uit Polen is mogelijk gebruikt in etenswaren, zo vrezen Poolse voedselinspecteurs. Het zout zou in Nederland kunnen zijn gebruikt in augurken en zilveruitjes, maar ook in oa brood en andere deegwaren.

Dus dat je het weet. De inspectiedienst van de Poolse Voedsel- en Warenautoriteit heeft inmiddels alarm geslagen bij de Europese Unie. De Poolse dienst is op dit moment 555 producten aan het onderzoeken op aanwezigheid van het strooizout, zo is te lezen op de website van het CDA. Ook de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit begint een onderzoek naar Poolse voedingsproducten waarin mogelijk strooizout is verwerkt.

Het AD schrijft vandaag dat er soms wel antivries in strooizout wordt gebruikt. Volgens hoogleraar milieutoxicologie Tinka Murk (Wageningen University) is de kans erg klein dat strooizout in voedsel gevaar oplevert voor de volksgezondheid, behalve als er antivries in zit…