Porsche 911 GT3 Cup ‘van’ Felix Baumgartner kopen?

Auteur: , 10 Reacties

Is deze 2007 Porsche 997 GT3 Cup echt van vrije-val-koning Baumgartner geweest, of worden we hier door een handige zakenman in de maling genomen?

Het is wel heel toevallig: net nu de hype rondom duikkunstenaar Felix Baumgartner (en zijn kat Felix Meowgartner) op zijn toppunt is, staat er ineens een Porsche GT3 Cup uit 2007 op eBay, met de Stratos-springer prominent in beeld.

Felix Baumgartner (Stratos-Sprung) Rennwagen, zo luidt de wervende aanhef. En: Felix Baumgartner hat den 400 PS – Rennwagen vor seinem Stratos-Sprung in Hockenheim mehrmals selbst getestet.

Aha. Dat klinkt als: hij heeft er eens een rondje in gereden, maar heeft er verder niets mee te maken. Fair enough, maar wel een tikkie misleidend natuurlijk. Hoe dan ook, auto’s waar celebs ooit eens in gereden/gezeten/aan geroken hebben doen het goed op de tweedehands markt. Al helemaal als die celebs supermodellen of bejaarde katholieke priesters zijn.

De tussenstand van deze 400pk-racer is, met nog ruim 4 dagen te gaan, dik 62.000 euro. Benieuwd hoeveel verder dat nog oploopt.

Met dank aan Raphael voor de tip!