“Porsche Boxster S doet de ‘Ring in 7:58”

Auteur: , 61 Reacties

Dus als we Porsche mogen geloven is de nieuwe Boxster S sneller dan een Corvette C6, Viper SRT-10 of een C63 AMG Coupé, om maar een paar pk-gebakjes als voorbeeld te nemen. In dat geval: well played, Porsche.

De nieuwe Boxster heeft in zijn snelste uitvoering 315 pk in het midden liggen die afkomstig zijn van een 3.4-liter boxermotor. En samen met zaken als Porsche Torque Vectoring (PTQ) en een Sport Chrono-pack (tenminste, we mogen aannemen dat de testwagen fully loaded was) is de in omvang toegenomen tweezitter dus in staat een rondje ‘Ring tamelijk snel af te leggen. Oké, het is nog altijd 18 seconden langzamer dan de 991, maar tegelijkertijd ook zo’n 12 seconden sneller dan zijn voorganger.

Zoals het Porsche inmiddels betaamt geven ze in eerste instantie geen videobewijs vrij van hun ‘Ring-claims, dus pin ons hier niet op vast. Maar ze riepen het zelf tijden een persconferentie (fotobewijs) en wie zijn wij om daaraan te twijfelen. Maar toch, kom maar door met dat onboard filmpje, stelletje claimduitsers.