Nieuwe Porsche Cayman bijna ongecamoufleerd gespot! [updated]

Gepost op 16-11-2012 om 14:24 door - 46 Reacties »

Porsche Cayman Spyshot
Hoewel Porsche het niet met zoveel woorden heeft gezegd, gaat het wel gebeuren: op de L.A. Autoshow staat de nieuwe Porsche Cayman. Een oplettend persoon spotte de nieuwste coupé in de buurt, met minimale camouflage.

Eigenlijk is de Cayman alles wat de 911 zou moeten zijn, maar dan in een kleinere verpakking. De motor zit op de juiste plek (in het midden), de aandrijving op de achterwielen, en het geheel schijnt perfect in balans te zijn. Het dilemma voor Porsche is dat ze deze auto niet te sterk mogen maken, want dat kannibaliseert op het Elfje natuurlijk.

Daarom schijnt de nieuwe Cayman dezelfde motorenfamilie te krijgen als zijn kleinere open broertje, de Boxster, waar hij voor de rest eigenlijk ook verdomd veel op lijkt. Dit betekent: een 2.7 liter boxer met 265 pk, en voor de Cayman S een 3.4 liter exemplaar met 315 paardjes. Op termijn al er ook wel een Cayman R komen, voor de liefhebber.

Volgens de spotter zat er alleen nog een stukje vinyl over de lampunits, om de ware lens te verhullen. Wat vinden we van deze Boxster met dak? (via VW Vortex)

UPDATE: alle informatie over de nieuwe Cayman kun je HIER vinden!

Porsche Cayman

Update 27-11 - Aan de vooravond van de onthulling lekt de Cayman opnieuw, nu van af een Franse tijdschrift-omslag. In vergelijking met de Boxster krijgen beide motoriseringen 10 pk extra.

Cayman

46 reacties   toon alles
Vorige generatie was ook leuk, maar deze is beter.
De mannenversie van de Boxster.
@blackie: En de vrouwenversie van de 911 ;)
@C220AMG:
Je bedoelt dus de betere versie van de 911….
Het trieste is dat hij niet het 911 vermogen mag hebben van Porsche….
Het zou eens mooi zijn als ze voor een keertje een GT3 RS versie hiervan maken. Lekker veel pk’s erin stoppen en kilo’s eraf.
De Cayman blijft een beest van een wagen. Dat ding ziet er zo vet uit, vind ik. 911 is gaaf natuurlijk, maar als ik ooit het geld zou hebben weet ik het wel. Boxster of Cayman all the way!
Vrij harde lijnen voor een Porsche. Ik weet niet zeker of ik die schouderlijn mooi vind. Doet een beetje Japans of Amerikaans aan.
Ik hou niet van auto´s die ´kunstmatig´ minder gemaakt worden, dan ze kunnen zijn.
Vind de Cayman de leukste Porsche om te zien, maar het idee dat ´ie veel beter kan zijn dan dat ´ie is, zou me tegenhouden er één te kopen. (Oké, oké, m´n bankrekening houdt me ook tegen).
@bjr1983:
Dat heb je bij elke constructeur: een M3 heeft ook minder vermogen dan een M5, een SLK AMG minder dan een SL AMG,…
@StijnB: ja maar dat komt omdat de m3 de ”instap” versie is en de m5 de snelste versie. Bij porsche is de boxster de instap versie en de 911 de grote versie. De cayman heeft echter alleen maar een soort instap versie. Bij de boxster maken ze hem niet sneller want dan is het egwoon een 911 maar bij de cayman doen ze het niet omdat hij anders de 911 compleet voorbij rijd, dat is het jammere. Je weet dat de m3 beter kan zijn maar je kan ook de m5 kopen, je weet dat de cayman beter kan zijn maar je weet dat je die niet kan kopen omdat porsche de 911 niet in de weg wil zitten.

Wel een mooie auto maar vind een 911 toch mooier, vind het achterklepje hier wat vreemd en ben geen fan van centrale uitlaten (is bij de jaguar v6 ook zo jammer :( )
@darkpluisje:
Je vindt de 911 mooier en beter, en je kan deze (hypothetisch kopen) wat is dan het probleem?
P.S. Het middenmotorconcept is ook niet heilig hoor, je moet nog steeds een aardig potje kunnen sturen. Met de vorige Cayman S PDK op circuit meegereden en deze voelt nerveuzer aan op de limiet (kwispelende staart) dan een moderne 911.
@StijnB: omdat je weet dat als ze een 911 zouden hebben met een middenmotor hij waarschijnlijk nog een stuk beter zou zijn als de huidige 911. En de reden dat de cayman op zijn limiet minder voelt is omdat er nogsteeds een groot prijsverschil in zit ewat je terugziet in ophanging etc.
Ik snap dat als je dat gevoel hebt dat je nooit zomaar een cayman zou kopen, zelfde reden dat ik het ook niet zou doen (uiteraard speelt ook eerst de prijs een grote rol :P)
Ziet er weer wat volwassener uit maar wel heel subtiel gedaan. Zo’n grote verschillen zijn er niet.

Toen ik in januari een nieuwe wagen ging bestellen nog lang getwijfeld voor de cayman. Ding rijdt echt geweldig! Toch maar geskipt aangezien ze me bij Porsche konden vertellen dat de nieuwe in 2013 eraan kwam en zeg nu zelf, wie wil met een oud model rondrijden als je een nieuwe wagen koopt. Soms toch wel een beetje spijt moet ik zeggen. Jaja, deze pruim ik wel!
@voytekbe:

En wat voor wagen is het nu geworden? (gewoon nieuwsgierig)
@jack_abarth: Opel Agila (gewoon uit jaloezie)
@jack_abarth: Een zwarte BMW Z4 28i met de nieuwe N20 motoren. Heb nog getwijfeld om de 35i te nemen maar met de zware belasting die je erop krijgt gewoon de 28i. Als je met een Porsche rondrijdt neem je die taksen er gewoon bij maar voor ‘maar’ een BMW vond ik dit voldoende. Gaat echt wel goed vooruit dat mormel. Iets over de 16000km nu en enorm tevreden van!
@voytekbe: Hmm toch nog mensen met smaak op deze site. :-)
@straatpiraat: Boxster kon me niet echt bekoren maar de nieuwe, das weer heel wat anders. Carrera interieur, goeie motoren, … Ben op uitnodiging ermee gaan proefrijden en rijdt echt fantastisch maar aan de andere kant, stop ermee aan de lichten en als er dan een Carrera naast je komt staan ga je toch altijd het gevoel hebben van; eigenlijk wou ik die. Denk dat je dat bij de Cayman minder hebt aangezien het toch echt wel, voor mij dan, een model op zich is. Middenmotor, 2-zit coupé, …
@voytekbe: Ik bekijk modellen altijd los van elkaar, vind het altijd zulke onzin dat er gezegd word dat goedkopere en kleinere modellen verkocht worden omdat men de duurdere niet kunnen betalen.. Dat kun je dan bij elk model wel zeggen.. X3 , X5, Q5, Q7, Ghost, Phantom, Polo en de Golf.. Of hoor deze: Haha zie je die man in die Passat? Die kan geen Pheaton betalen! Gaat toch nergens over? Is er al iemand al naar je toe gekomen die je uitlacht omdat je geen 6-serie hebt? Lijkt me sterk, is wel het zelfde als de Cayman met de 911 vergelijken.. Zoals je al zegt is de Cayman een model op zich en biedt weer heel ander soort driving fun!
Zouden het exact dezelfde motoren als bij de Boxster worden? Tot nu toe was de Cayman steeds een fractie krachtiger (om het hogere prijskaartje wat te verantwoorden).
@StijnB: Ja een andere mapping erop is snel gedaan hé :) Denk wel dat ze motoren gaan delen
ziet er mooi uit op die dingen langs het kenteken na.
gaan ze bij porsche ook al de niet-911’s zo traag laten evolueren?
@RazorHead:
Feesten de Duitser nog steeds mit Bier und Bratwurst?
Voor Porsche-kopers MET zelfvertrouwen… Die kiezen voor het mooiste en beste produkt en niet voor het naampje!
@Svenska_Aeroplan_AB:
Inderdaad niet de naam Cayman maar het nummer 911…
achterkant doet me een beetje denken aan de crysler crossfire, maar dan platter
Die camouflage doet me normaal weinig. Maar wat voor geweldigs kan er nou achter dat miezerige A4-tje op die deur verstopt zijn?
@mout: TFT schermpje! (Suzuki was wel eerst)
En het mooiste vind ik nog wel de eerste reactie.. “Boxter rijden??” lekker toepasselijk :p
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!