Nieuwe Porsche Cayman bijna ongecamoufleerd gespot! [updated]

Auteur: , 46 Reacties

Hoewel Porsche het niet met zoveel woorden heeft gezegd, gaat het wel gebeuren: op de L.A. Autoshow staat de nieuwe Porsche Cayman. Een oplettend persoon spotte de nieuwste coupé in de buurt, met minimale camouflage.

Eigenlijk is de Cayman alles wat de 911 zou moeten zijn, maar dan in een kleinere verpakking. De motor zit op de juiste plek (in het midden), de aandrijving op de achterwielen, en het geheel schijnt perfect in balans te zijn. Het dilemma voor Porsche is dat ze deze auto niet te sterk mogen maken, want dat kannibaliseert op het Elfje natuurlijk.

Daarom schijnt de nieuwe Cayman dezelfde motorenfamilie te krijgen als zijn kleinere open broertje, de Boxster, waar hij voor de rest eigenlijk ook verdomd veel op lijkt. Dit betekent: een 2.7 liter boxer met 265 pk, en voor de Cayman S een 3.4 liter exemplaar met 315 paardjes. Op termijn al er ook wel een Cayman R komen, voor de liefhebber.

Volgens de spotter zat er alleen nog een stukje vinyl over de lampunits, om de ware lens te verhullen. Wat vinden we van deze Boxster met dak? (via VW Vortex)

UPDATE: alle informatie over de nieuwe Cayman kun je HIER vinden!

Porsche Cayman

Update 27-11 – Aan de vooravond van de onthulling lekt de Cayman opnieuw, nu van af een Franse tijdschrift-omslag. In vergelijking met de Boxster krijgen beide motoriseringen 10 pk extra.

Cayman