‘Premium auto’s zijn waardeloos op slecht wegdek’

Auteur: , 88 Reacties

Allemaal leuk en aardig, die overpriced dikke Duitsers en Europeanen, maar als je buurt niet beschikt over asfalt dat gladder is dan een babykontje dan kan je er niets mee. Mocht je onderweg veel hobbels en gaten tegenkomen, koop dan een Japanner of een Koreaan.

Dit zijn niet onze woorden, maar die van de heren van potholes.co.uk (ja, dat bestaat). En zij hebben er voor gestudeerd, dus ze kunnen het weten. De Britse wegen schijnen nogal vol te zitten met gaten en kuilen (of de Britten zeuren hier gewoon graag over, dat kan ook), en dus heeft de website een top 10 samengesteld, genaamd Best cars for dealing with potholes:

Top 10 most resilient manufacturers

1. Honda
2. Toyota
3. Hyundai
4. Nissan
5. Kia
6. Mitsubishi
7. Mini
8. Suzuki
9. Ford
10. Mazda

U ziet het, de eerste niet-Aziaat komen we op plaats 7 tegen, in de vorm van (de toch meestal vrij laag bij de grond liggende) MINI. En hoeveel Aziatische merken vinden we in de lijst van grootste baggermerken? Nul:

Top 10 least resilient manufacturers

1. Chrysler
2. Smart
3. Mercedes-Benz
4. Land Rover
5. Jaguar
6. Saab
7. Fiat
8. BMW
9. Seat
10. Vauxhall

De lijst is samengesteld aan de hand van de analyse van verzekeringsclaims over de afgelopen 3 jaar. Sounds legit. Of zou iedere rondrijdende Honda en Toyota in het VK een CR-V en een Land Cruiser zijn? En elke Chrysler een gepimpte 300C? Dan is het weer niet zo heel vreemd. (via Telegraph.co.uk)

Update – als je het terrein in gaat daarentegen, neem dan geen Lexus mee.