Prijzen Opel Adam beginnen bij 12.495 euro

Gepost op 30-10-2012 om 10:54 door - 53 Reacties »

De stadsdandy uit Rüsselsheim heeft een prijskaartje.

Met ruim 12k weet Opel haar hipster best scherp neer te zetten. Maar let wel; dit is natuurlijk de instapper. Zodra je een uitvoering met de naam Jam (€15.195), Glam (€15.695) of Slam (€15.695) opteert mag er iets dieper in de buidel getast worden. Deze prijzen zijn overigens op basis van de minst spannende motorisering: een 1.2-liter viercilinder met 70 pk. Prijzen voor de 1,4-liter met 87 danwel 100 pk heeft Opel nog niet genoemd.

We hebben het hier over een hippe stadsrakker voor een jong publiek, dus talloze opties en personalisatiemogelijkheden ontbreken niet. Het onboard infotainmentsysteem IntelliLink om je smartphone met de Adam te integreren kost 395 euro. Een parkeerhulp die je automatisch een parkeerplaats inrijdt gaat weg voor 595 euro. En de ultieme Rolls-Royce-beleving heb je voor 275 euro te pakken; een hemelbekleding met 60 LED’s.

Het autootje met de vreemdste kleurnamen in de geschiedenis van kleurnamen komt in maart 2013 bij ‘s lands dealers te staan.

En met deze prijsstelling in het achterhoofd moet de keuze alleen maar makkelijker worden: Audi A1, Fiat 500 of Opel Adam?

53 reacties   toon alles
-edit: nutteloze bijdrage-
@EB: ik geef mijn mening en dan is het nutteloos.
nouja als ik dan toch moet kieze doe mij dan maar deze 500
http://www.autoblog.nl/de-bosjes-in-met-fiat-500c-beach-cruiser
@EB: Ik dacht ooit ergens gelezen te hebben dat een “comment” uit meer dan 1 of 2 woorden moeten bestaan, anders dan krijg je zo’n edit ding van autoblog, vandaar.
12.495, dit is dus de Naked uitvoering van Adam?
@bobb:
Een Adam met enkel een vijgenblad…
@bobb: Doe mij dan maar de eva
@diedjee: die is kudt. ;)
@awesome: En in deze rijd je voor lul
het ergste is dan denk ik dat de A1 dan nog de mooiste en meest begerenswaardig is, (en dat voor en Audi) maar de prijs…
@celicatwincam: ik vind de A1 juist lelijker. En hoort de DS3 en Mini ook bij de concurrenten? of zijn die weer veel duurder?
want dan stem ik voor de DS3
@screamer: ds3 begint zo\’n beetje bij 15000. Is een slagje groter en valt eigenlijk meer in het corsa segment. Geen echte concurrent dus. Dit moet je echt vergelijken met een Ka of 500 anders heeft de Adam geen schijn van kans.
Dit is eigenlijk een heel leuk wagentje, leuke gadgets en opties. De Rolls hemelbekleding met LED’s is een leuke aanvulling. Jammer alleen dat het imago van Opel de Adam geen goed doet. Ook denk ik dat de kleurstelling ‘A star is brown’ het imago niet verder helpt onder het grootste deel van de mannelijke doelgroep.
Ik ga gelijk een geel hoedje en een buldogje kopen.. Jammer dat ze hem zo neerzetten!
De 500 puur om zijn uiterlijk. Voor de rest altijd de DS3. Vindt het prijsverschil tussen de standaard uitvoering en het pakket daarboven flink. 3000,-. Daar zul je dan wel enorm veel accessoires voor krijgen.
Wat is dan de uitrusting van deze gestripte Adam?
Voor dat bedrag zal het vast geen paradijs zijn.
Welke klopt niet in dit rijtje: Ascona, Manta, Vectra, Asta, Zafira, Meriva, Sintra, Calibra, Insignia, Corsa, Agila, Ampera, Omega, Antara, Adam…..
@Tommy2: de signum had ook geen a op het eind
@Tommy2:

-Signum
-Commodore
-Senator
-GT
-Speedster

Begint er een lampje te branden?
@jack_abarth: Dat zijn allemaal oudere of onbekendere modellen in Europa. De laatste jaren eindigden de namen vrijwel altijd op een A. ;)
@Tommy2: Bovengenoemde modellen zijn allemaal gewoon in Europa geleverd, en bovendien zijn de Signum (2003-2009), GT (2007-2009) en Speedster(2001-2005) nou niet bepaald ‘oud’ te noemen…
@Tommy2: Dan vergeet je nog de Tigra, Agila en natuurlijk de Frontera.
BTW, is Eva wel bij deze prijs inbegrepen?
A1 is mooier maar ook veel duurder, dan liever een dik aangeklede Polo waar je wel redelijk normaal achterin kan zitten.
@Bullgod76: Nou ze is weer van Bram af dus je kan het proberen (al denk ik niet dat ze valt op mannen met een Adam;-)
Ho, wacht eens even, een atmosferische 1.2 viercilinder? Geen turbo dus? 70pk?

Kun je je kick inderdaad beter uit wat verdovende middelen halen. Ook hip en jong. En spannender dan 70pk. Juist:
@Mr. R: Aan de andere kant, als je al die idioterie even wegdenkt… dit is de enige auto in het A-segment die nét iets meer premium is en waar je je als man in kunt vertonen.
– Aygo is top, maar erg basic en gedateerd
– 500 is louter voor meisjes
– Picanto is basic en voor hippe huisvrouwen in vinex-wijken
– Up!!!! is nog enigzins cool en mannelijk maar niet premium
…maar die hebben dan allemaal wel weer 14% bijtelling, ook in 2013. En de Adam dus weer niet. Ik snap het niet meer.
Als ik mijn ogen iets dichtknijp dan zie ik de oude Ford Ka.
12.5? Dat is twee Aaaygoos, toch??
Yess, laat maar komen, ben benieuwd, we krijgen de 1e 2 in Maart :).
Hij ziet er leuk uit maar opel had er beter aangedaan om de adam voor 9.000 op de mark te zetten en voor 13.000 voledig aangekleed te hebben. denk dat er wel wat beters te koop is dan een adam voor dit geld
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!