PRIMEUR: Volvo V40, dit is ‘m!

Auteur: , 62 Reacties

Ook in Zweden hebben ze nog oude media, en die oude media hebben nu keihard gelekt: dit zijn afbeeldingen van de Volvo V40 zoals we die gaan zien in Genève.

Gisteren wisten we het nog niet 100% zeker, maar met de komst van veel meer plaatjes van onze spion in Zweden kan het niet meer missen: ookal wil Volvo ons nog niets officieel bevestigen, dit is the real deal, dit is de Volvo V40 zoals we hem in Genève gaan zien.

De foto’s komen uit het Zweedse maandblad auto motor & sport dat de foto’s waarschijnlijk al heeft gekregen om op tijd het nieuws te kunnen brengen. Nu is ons Zweeds niet geweldig, maar dit kunnen we eruit afleiden: de V40 wordt 450 centimeter lang, 2,2 centimeter korter dan de V50 dus en vergelijkbaar met de Golf Variant. AWD wordt een optie op alle modellen die naar verluidt 1.4 tot 1.8 liter grote motoren gaan krijgen. Een 1.4 is nieuw voor Volvo, dus daar zijn we zéér benieuwd naar. Uiteraard worden ook technieken als Volvo’s City Safety leverbaar, die zijn al uitgebreid getest op de parkeerplaats van de McDonalds in Nederland.

Verder lijkt het erop (maar nogmaals: ons Zweeds is niet meer wat het geweest is) dat Volvo’s nieuwe SPA platform in drie lengtes komt: 450 centimeter (C40, S40, V40, XC40), 475 centimeter (S60, V60, XC60, C70) en 500 centimeter (S90, V90, XC90). En voila, dan ziet u meteen wat Volvo op de planning heeft staan voor de komende jaren.

De V50 kan nu in ieder geval officieel met pensioen, iets wat gezien het bejaarde uiterlijk ook helemaal niet op een slecht moment komt. De afbeeldingen hieronder tonen aan dat de V40 een stuk hipper en scherper wordt. Let op: de foto’s van het oranje exemplaar zijn van een pre-productiemodel en niet honderd procent accuraat. De zilverkleurige is een persplaatje dat het goede nieuws van een doorlopende achterruit á la C30 bevestigt. Tof ding, die gaan we in Genève eens goed voor jullie bekijken!