PSA VéLV Concept krijgt update, is nog steeds vreemd

Auteur: , 18 Reacties

Kennen we de VeLV nog? De elektrische nepdriewielert voor een betere wereld, die Peugeot-Citroën (PSA) samen met de Franse overheid in elkaar schroefde, heeft een update gekregen, en ziet er nu iets minder braaf uit.

Na de introductie in 2011 was het even stil rond de Velv, maar dat is bij een dergelijk studiemodel geen ramp. Inmiddels is de Twizy van Renault op de markt, en wellicht spoorde dit PSA aan om weer wat stappen te zetten met hun elektro-stadsknaap (met ramen).

De 2,81 meter lange, driezits Velv (Véhicule electrique Léger de Ville, oftewel: lichte elektrische stadsauto) weegt nog steeds minder dan 700 kg (onder andere dankzij een monocoque van fiberglass), en is voornamelijk een handige manier om de innovatieve krachten van verscheidene Franse bedrijven (waaronder Michelin en onderdelenboer Valeo) te bundelen en te tentoonstellen. Vive la France.

De 8,5 kWh-accu levert nog steeds tot 41 pk, wat goed is voor een topsnelheid van 110 km/u, en een bereik van 100 km. Ruim voldoende om Parijs een keer of twee mee te doorkruisen.

Echt goed zicht op de achterzijde krijgen we niet, maar we kunnen wel zien dat de achterlichten gewijzigd zijn. Daarnaast hebben de vleugeldeuren plaats gemaakt voor normale exemplaren. Een teken dat een productiemodel nadert? Met de huidige crisissfeer binnen PSA ligt dit misschien niet direct voor de hand.

Hoewel PSA er niets over zegt, kunnen we de opgefriste Velv misschien in maart van dichterbij bekijken in Genève. Een begeleidende video vind je op autojunk.