Puritalia, nieuw autovermaak uit… Italië

Auteur: , 16 Reacties

Puritalia, iets met 'puur' en 'Italië', denken we. Wat het ook moet voorstellen, binnenkort komen ze met een powerbolide op de proppen en daarvan is dit het eerste stukje beeld. Steekwoorden: tweezitter, Amerikaanse pk's en Shelby Cobra.

De Shelby Cobra dient namelijk als basis voor dit project, dat met ‘427’ dezelfde modelnnaam draagt als de Amerikaanse auto. Onder de motorkap schijnt een achtcilinder in V-vorm te worden gelegd die standaard 445 pk levert. En een topmodel met 605 pk dankzij een supercharger moet ook in de planning te zitten.

Is Puritalia dan een echt eigen automerk? Nee, daar lijkt het niet op. Maar dat is a) haast onmogelijk om van de grond te krijgen in deze tijden en b) waarom zou je het wiel, chassis danwel motorblok opnieuw uitvinden? Hij krijgt in ieder geval een eigen body, als we het eerste teken van leven zo bekijken.

Op Puritalia.com wordt aangegeven dat de onthulling over 33 dagen is. Nog een paar weken geduld en we weten wat voor autovlees we in de kuip hebben. Wie meer wil weten over het design: het digitaal afgedekte teaserplaatje staat DAAR in het groot.