Audi R8 GT Spyder: rijtest en video

Auteur: , 127 Reacties

Ruiger, sterker, lichter en sneller. Daar houden we van en dat is precies wat Audi biedt in de R8 GT Spyder.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Een iets hoger prijskaartje hoort daar ook bij, maar een kniesoor die daar oplet. Maar laten we het leuk houden, de R8 is immers nooit bedoeld als prijspakker. Inmiddels is de R8 familie wel lekker uitgedijd naar maar liefst zes modellen: de V8, V10 en deze GT zijn er zowel als coupe en als open Spyder.

Audi R8 GT Spyder

Ten opzichte van de “reguliere” V10 heeft de GT een krachtkuurtje gekregen. Grote wonderen kan je bij een al redelijk opgefokte atmosferische motor niet verwachten, maar toch hebben de Audi engineers een goede job gedaan. Het topvermogen van de met directe injectie uitgeruste 5,2 liter grote V10 steeg van 525 naar 560 pk, het koppel steeg met 10 Nm tot 540 Nm. Geen reuzensprongen qua vermogen, maar Audi wist de R8 ook nog heel wat kilogrammen te laten afvallen.

Audi R8 GT Spyder

Audi R8 GT Spyder

Het aluminium Audi Space Frame vormt al een lichte basis voor iedere R8, de hele body weegt slechts 214 kilogram. Verdere besparingen haalde Audi door een motorframe, wat uit het ultra-lichte magnesium is gemaakt. Door de inzet van Carbon Fiber Reinforced Polymer (CFRP) voor de gewijzigde voor- en achterspoiler, de zijpanelen en de achterbumper is nog eens 5,5 kilogram bespaard. Voor de motor, versnellingsbak, remmen en wielen zijn ook de nodige grammen gelost. De Glass-Fiber-Reinforced-Polymer (GFRP) kuipstoelen missen weliswaar verstelmogelijkheden (alleen achter of vooruit is mogelijk) en stoelverwarming, maar daarmee werd er weer 31,5 kilogram van het totaalgewicht afgehaald. En ze zitten voortreffelijk, hoewel de one-size-fits-all benadering mogelijk niet iedereen past.

Audi R8 GT Spyder

Totaal is R8 GT Spyder 85 kg lichter geworden, wat samen met het gestegen vermogen voor een prettige boost in het prestatiepotentieel zorgt. De normale R8 V10 Spyder heeft 4,1 seconden nodig voor de sprint naar de 100, de GT Spyder duikt ruim onder de vier seconden: 3,8 om precies te zijn. De topsnelheid kreeg er 4 km bij voor een totaal van 317 km/u. Wegens de snelheidslimiet (270 km/u) van de gemonteerde winterbanden hebben we het ditmaal niet voor jullie getest.

Audi R8 GT Spyder

Audi R8 GT Spyder

Die winterbanden en een mistige 6 graden zorgden er wel weer voor dat ondanks Quattro vierwielaandrijving het rijden een extra spannende dimensie kreeg. De R8 GT Spyder hoeft ook nog maar 2,93 kg per pk mee te sjouwen. Het extra venijn in combinatie met het gladde wegdek zorgde voor wielspin (met ESP uit of in sport-stand) en/ of een overuren draaiend ESP waarschuwingslampje. Met de staande start kwam er zoveel wielspin en daarmee overstuur dat een fikse stuuruitslag nodig was om de R8 GT Spyder netjes binnen de lijnen te houden.

Audi R8 GT Spyder

De winterbanden maakten het ook moeilijker om het scherpere weggedrag goed te beoordelen. Het wat meer open en flexibele loopvlak van het winterrubber zorgen ervoor dat je sneller de eerste grenzen van grip tegenkomt. De banden moet zich als het ware eerst zetten, maar glijden dan niet perse verder door. Ook met dat lekker flexibele winterrubber zijn de reflexen scherper dan de reguliere R8 Spyder met dank aan dat lagere gewicht en een met 10mm verlaagd onderstel.

Audi R8 GT Spyder

Het uiterlijk van een supercar telt net zo zwaar mee als de prestaties en ook dat taakje heeft Audi netjes uitgevoerd. Exclusief voor de GT is er een matblauwe kleur die in de mist wat grijzer en in zonlicht veel blauwer oogt. Dat de GT Spyder lichtgewicht is, wordt duidelijk gemaakt door de vele carbon accenten. Bij de reguliere R8 Spyder is de omlijsting van het raam aluminium, maar voor de GT is dit in carbon uitgevoerd. Ook het interieur kent veel carbon details en natuurlijk zijn alle spoilers ook van dit materiaal gemaakt. Een vaste achterspoiler en vleugeltjes aan de voorbumper zijn niet alleen voor de sier, maar zorgen ook voor aerodynamische optimalisatie. De hele rits aan subtiele wijzigingen maken de GT Spyder net even wat agressiever en laten geen misverstand door welke R8 je net bent ingehaald.

Kortom, zoek je de non-plus-ultra R8 om het dak er letterlijk en figuurlijk af te gooien… zoek dan niet verder. Er komen twee exemplaren van de Audi R8 GT Spyder naar Nederland en voor een kleine 280 mille rijd jij er volgende zomer in rond. Geef je meisje (M/V) alvast een mooie nieuwe warme jas voor de kerst, dan mist ze de stoelverwarming wat minder en kan je op de mooie, maar misschien nog frisse lentedagen de R8 GT Spyder al de garage uitrijden. Filmpje!