Rijtest en video: Audi R8 V10 Spyder versus Mercedes-Benz SLS AMG Roadster

Auteur: , 154 Reacties

It's a dirty job, but someone has to do it.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

De R8 voelt inmiddels al heel vertrouwd, bijna als vanzelf lift ik de gasvoet even tijdens het schakelen. Dat is nodig om de R-Tronic bak met enkele koppeling echt soepel te laten schakelen. Tijdens voluit sprinten laat je het wel uit je hoofd, maar voor normaal dagelijks gebruik is de R8 V10 Spyder snel genoeg om je enig tijdsverlies te kunnen veroorloven. Sacha heeft aan boord van de SLS dat probleem niet, de AMG Speedshift bak heeft wel twee koppelingen en is duidelijk veel sneller in het wisselen van een verzet. Dat juist dubbele-koppelingen-koning Audi (of het VAG concern) voor hun vlaggenschip nog niet aan die technologie zit, lijkt vreemd, maar dat komt doordat de R8 de running gear deelt met de Lamborghini Gallardo.

Audi R8 V10 Spyder versus Mercedes-Benz SLS AMG Roadster

Audi R8 V10 Spyder versus Mercedes-Benz SLS AMG Roadster

Het is één van de vele verschillen tussen de R8 en SLS. Beide vormen het neusje van de zalm wat respectievelijk Audi en Mercedes-Benz te bieden hebben, het “sportieve” premium merk BMW is overigens pijnlijk afwezig in deze klasse. De R8 biedt (voorlopig) duidelijk de meeste keuze in varianten: als instapper is er de 430 pk sterke V8, terwijl de liefhebbers van nog meer hardcore kunnen kiezen voor de R8 GT (Spyder) met minder kilogrammen en meer paardekrachten.

Audi R8 V10 Spyder versus Mercedes-Benz SLS AMG Roadster

Met de “reguliere” V10 is de R8 ook al niet bepaald onderbedeeld. De 5,2 liter grote tiencilinder heeft directe benzine injectie en haalt een topvermogen van 525pk en een maximumkoppel van 630 Nm. Toch doet de SLS het duidelijk beter: de befaamde “6,3” V8 is eigenlijk 6,2 liter groot en haalt maximum waardes van 571 pk en 650 Nm. Het mag dan ook geen verbazing wekken dat de SLS Roadster sneller is: de sprint naar de 100 doet de Benz in 3,8 seconden, terwijl de Audi daar 4,1 seconden over doet. Toch is het verschil in de praktijk te verwaarlozen. Dat wil zeggen, tot er geschakeld moet worden. De SLS stoomt zonder onderbreking verder en in de R8 Spyder kan je vanaf dan een blik werpen op die fantastische gestileerde kont van de dikste AMG Roadster. Op een limietloze autobahn wint de SLS Roadster ook, de topsnelheid ligt 4 km/u hoger op een kloeke 317 km/u. In de dagelijkse praktijk wint de R8 nog wel wat punten, de V10 draait namelijk veel meer toeren. De begrenzer bij de SLS hakt er rond 7200 tpm in, een waarde waar je snel aan zit. De V10 mag 1500 tpm meer hebben en meer toeren is altijd meer lol. Zo simpel is het.

Audi R8 V10 Spyder versus Mercedes-Benz SLS AMG Roadster

Mocht je een onuitwisbare indruk willen maken tijdens apres-ski, dan is de R8 de betere keuze. De SLS moet het doen met louter achterwielaandrijving, maar de R8 is natuurlijk een Quattro. Dus houdt de Audi langer grip, maar beide supercars zijn duidelijk overstuurd. Maak niet de vergissing om te denken dat de R8 het lieve standaard onderstuurde Quattro wegligging heeft, wat dan kan de R8 wel eens terugbijten. Mocht je in orgastische rookwolken afscheid willen nemen van je achterbanden, dan gaat dat het beste in de SLS.

Audi R8 V10 Spyder versus Mercedes-Benz SLS AMG Roadster

Audi R8 V10 Spyder versus Mercedes-Benz SLS AMG Roadster

Qua layout zijn er nog meer grote verschillen: zowel de R8 als de SLS hebben een middenmotor en toch zitten de krachtbronnen op een andere plek. Rara hoe kan dat? Bij de SLS zit de motor direct achter de vooras en daarmee is het nog steeds een middenmotor. De V10 van de R8 zit achter de cabine, wat ik gekscherend een echte supercar layout zou willen noemen. Het verschil is duidelijker als de R8 en SLS zij-aan-zij staan. De SLS is duidelijk langer (+20 centimeter) en dat zit allemaal aan de voorzijde van de auto. Het geeft die SLS die indrukwekkende lange neus. Dat is mooi, maar ook onpraktisch. Vooral als het echt bochtig wordt, zoals in de bergen, is de SLS in het nadeel.

Audi R8 V10 Spyder versus Mercedes-Benz SLS AMG Roadster

Audi R8 V10 Spyder versus Mercedes-Benz SLS AMG Roadster

De prijs voor het snelst opende dak gaat wel weer naar Stuttgart. In slechts 11 seconden vouwt het dak van de SLS Roadster zich weg, bij de R8 Spyder duurt het 19 seconden. Gelukkig kan in beide cabriolets zowel het sluiten als openen tot pakweg 50 km/u worden gedaan, tenzij het stortregent is er dus geen reden om niet open te rijden. Het is ook verreweg de beste manier om optimaal van de zangkwaliteiten van beide supercars te genieten, vooral in tunnels vergaat horen en zien je, maar leuker wordt autorijden bijna niet.

Audi R8 V10 Spyder versus Mercedes-Benz SLS AMG Roadster

Mocht je liever argumenten horen waarom de dichte versies beter zijn, dan heb ik die ook klaar voor je. Zowel de SLS als de R8 is als coupe lichter en daarmee sneller. Bovendien vervalt bij beide cabrioversies een mooi design-element. De SLS Roadster moet het doen zonder de vleugeldeuren van zijn dichte broer, de R8 Spyder mist de glazen motorkap en kan de “kroonjuwelen” dus niet showen.

Audi R8 V10 Spyder versus Mercedes-Benz SLS AMG Roadster

Welke de beste is? Tja, de SLS Roadster is sneller, maar ook duurder. De Audi R8 Spyder kost exclusief opties 237.080 euro, voor de SLS AMG Roadster vraagt Mercedes-Benz minimaal 272.450 euro. Het lijkt me dat dat in deze klasse niet de doorslag geeft, maar helemaal negeren kan ik een prijsverschil van 35K ook weer niet. De SLS is dan wel weer af-fabriek (tegen meerprijs natuurlijk) leverbaar met een matte lak, bij de R8 moet je dan één van de 333 R8 GT (Spyders) zien te bemachtigen. Het prijs- en prestatieverschil is dan meteen opgelost, maar je moet wel houden van spoilers en matblauw. De SLS scoort de meeste punten met de aandrijflijn met meer kracht en een veel betere bak. En die achterkant van de SLS Roadster is zooooooo mooi, maar een V10 en LED verlichting zijn dat ook. #Firstworldpains, onderschat ze niet als die succesvolle buurman zijn dilemma in keuze voor SLS en R8 aan je voorlegt. Het is lastig kiezen tussen twee dijken van supercars. Filmpje!

Fotocredit: Alle mooie foto’s zijn door Casper gemaakt, de rest door mij :)