Rinspeed Dock+Go is het antwoord op alle problemen

Auteur: , 22 Reacties

Een 'dockingstation' met wielen achter je Smart plaatsen waar een accupakket of verbrandingsmotor in ligt. Oh Rinspeed, you so silly!

Het Zwitserse bedrijf houdt er van om minstens één keer per jaar een ludiek conceptgeval af te leveren voor de autosalon van Genève. Vorig jaar deden ze links en rechts een wenkbrauwtje fronzen met de Bamboo EV, en dit jaar gaan ze los op een Smart. De Dock+Go voegt een derde as toe aan de Smart Fortwo en zorgt tegelijkertijd voor wat extra power.

Het lijkt erop dat de basis wel een elektrische Smart moet zijn. Liefhebbers van verlengsnoeren kunnen bijvoorbeeld kiezen om de Dock+Go te laten uitrusten met een “energy pack” waarmee de standaard range van 120 km wordt vergroot. Zonnepanelen op het dak zorgen dan voor wat extra reikwijdte. Desgewenst is het mogelijk om een brandstofcel in de Dock+Go te plaatsen, maar waar je die tank met waterstof laat is ons een raadsel. Een conventionele benzinemotor kan ook gewoon. De derde as drijft uiteindelijk de de tweede as aan.

Het bagagegedeelte van het opzetstukje kan naar wens worden ingericht. Zo is het mogelijk om de Dock+Go uit te rusten met een warmhoudfunctie, waarmee dit de natte droom voor Pizzabezorgers moet worden. Vaklui kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een opbergfunctie voor gereedschap. En kijk ‘m hieronder eens shinen, zeswielers gaan het worden in 2012!

Bijgekomen van het lachen? Mooi, in maart van 2012 wordt de Dock+Go geïntroduceerd in Genève en kan je ‘m in het echt bekijken. Wat de prijzen van de halve Smart zijn is nog niet bekend. Wel is één ding zeker: voortaan hoef je zelf geen Smart meer in tweeën te knippen om er een aanhanger van te maken, dat heeft Rinspeed namelijk net voor je gedaan.