Russische studenten bouwen puike roadster voor 10 mille

Auteur: , 30 Reacties

Het ding heeft wel een zeer dubieuze naam.

Om met de naam te beginnen, deze door studenten van de Bauman Technische Universiteit Moskou gebouwde roadster heet Crimea, ofwel Krim. Je auto vernoemen naar een geannexeerd stukje Oekraïne is al over het randje, het prototype laten onthullen door de gouverneur van Sebastopol, de hoofdstad van de Krim, is daar ver overheen.

Crimea Roadster

Politiek en auto’s zijn zelden een gelukkige combinatie, dus laten we het over de Roadster hebben. Die is volledigs projectleider Dmitry Onischenko volledig opgebouwd uit Russische componenten. Je zou het ook een redelijk goed gelukt samenraapsel van Lada-onderdelen kunnen noemen. Motor en onderstel zijn van de Granta, het interieur komt uit de Kalina II, terwijl de spiegels van een Lada Vesta zijn gesloopt.

Crimea Roadster

Aangezien de studenten een gewone Kalina II, in plaats van de racy Kalina NFR als basis gebruikte, heeft de Crimea Roadster geen 136 maar 106 pk. Die paardjes worden ook nog eens via de voorwielen naar het asfalt gebracht. Is er dan niks positiefs te melden? Jawel, de studenten willen de auto in kleine serie gaan bouwen, waarbij de basisversie tussen de 650.000 en 700.000 roebel moet kosten. Dat is 9150 tot 9850 euro. Probeer daar maar eens een nieuwe MX-5 voor te kopen…