Savage Rivale GTR: alle specs en afbeeldingen

Auteur: , 50 Reacties

Daar is 'ie dan, helemaal officieel! Precies een jaar min één dag na ons laatste bericht heeft de Nederlandse supercarbouwert een officieel bericht met wat pics van de GTR de deur uit gedaan. Leest u even mee?

Wat wisten we al? De auto heeft een 6,2 liter (GM) LS9 V8-motorblok aan boord, dat er met behulp van een turbocharger 700-800 pk uit pompt, en de productie is gelimiteerd tot 69 stuks (’69, dudes!’, aldus Bill & Ted). Althans, als ze dat ooit gaan halen.

Tot zover the good part. Dan gaan we verder met the good part: de supercar weegt slechts 1.030 kg! Hierdoor sprint hij in 2,8 seconden van 0-100 (met een goede oog-hand coöridnatie, want schakelen doe je middels een 6MT), en de mannen beloven ons een topsnelheid van 360 km/u.

In de wielen huist keramische remmerij, en je kunt in de 69 exemplaren volop scissoren dankzij de vleugeldeuren. De afmetingen zijn 453 x 200 x 112 cm, en de grondspeling bedraagt 40-80 mm. De prijs? 141.250 euro ex. belastingen. Klinkt allemaal mooi, nietwaar? Nu alleen even wachten tot de introductie. Ze schrijven 2011, maar dat is het al geweest. Wel weten we dat de Hagenezen van Savage in april op Top Marques in Monaco staan, met de GTR.

Wanneer de Roadyacht GTS, het straatlegale broertje van de GTR, komt is nog wel de vraag. Volgens mij zijn ze nog steeds aan het proberen het dak werkend te krijgen. Wellicht dat er rond Top Marques wat meer duidelijkheid over is.

Oh, en laat je niet in de maling nemen door het geshopte kenteken. De GTR is alleen voor op het circuit!