Schokkend: auto met ontplofte GPS-module?

Auteur: , 20 Reacties

Stel: de batterijen in je GPS-module zijn niet meer helemaal honderd, en je parkeert je auto vol in de kolkende hitte van de zon. Dan schijnt bovenstaande dus te kunnen gebeuren.

Althans, zo wil Gizmodo ons doen geloven. Zij kopieerden het verhaal van deze site, waarbij het verhaal is dat er een TomTom-achtige tegen de voorruit aangeplakt zat, waarvan de batterijen door de hitte van de zon explodeerden. Klinkt plausibel, als batterijen erg heet worden kunnen ze inderdaad ontploffen.

Maar wat blijkt: de foto’s blijken al erg oud te zijn, getuige deze post uit 2009. De aanleiding van wat het dashboard van deze 2007 Chevy Suburban in een soort van gesmolten E.T. veranderde ligt niet in het gebruik van GPS, maar is begonnen bij een ingeplugde iPhone-dock in een sigarettenaansteker. Gevalletje kortsluiting, en dan krijg je dit dus. De auto in kwestie stond ook niet in de zon, maar in een garage bij mensen thuis.

Dit betekent overigens niet dat je een vrijbrief hebt om je navi-apparatuur in de volle zon te laten liggen, maar de meeste mensen hebben dit gezonde verstand gelukkig wel. Je laat je smartphone ook niet vol in de zon liggen als je op een terras zit, of wel?

Met dank aan Henk voor de tip!