Seat León FR+ SuperCopa – racy looks voor weinig

Auteur: , 25 Reacties

In het VK scoren hot hatches prima, en dus had de klant die hongerig is naar bang-for-buck al de optie een Seat León FR+ te kopen. Mocht dit echter nog niet helemaal naar de smaak van de Seat-rijder zijn, dan komt er nu een León met extra bodykit: de SuperCopa.

Allereerst: wat houdt die ‘+’ in? Je had waarschijnlijk al geraden dat dit niet hetzelfde is als bijvoorbeeld een Golf Plus, integendeel. In feite is het het overplanten van de iets sterkere 2.0 TSI uit de Golf GTI naar zijn Seat-broertje. Resultaat: 11 pk winst, dus een maximum vermogen van 211 pk.

In Nederland had de FR deze motor tot 2009 al, maar kwam er daarna (na eerst een prijsverlaging van de 2.0 TSI) een 1.8 TSI met 160 pk in te liggen, met minder vermogen, maar wel een aanschafprijs die 5.500 euro lager lag.

Bovenstaande geeft ook wel aan dat we dit modelletje waarschijnlijk niet in Nederland gaan zien, hoewel het een aardig slotakkoord zou zijn, voordat we later dit jaar in Parijs met de nieuwe León kennis mogen maken.

Wat is er nieuw op de SuperCopa? Nieuwe bumpers, zijskirts, een uitgesprokener spoiler op de achterklep, dikke BBS 18-inchers en natuurlijk een dubbele uitlaat met chromen sierstuk.

Sommigen zullen het wellicht als een nutteloos tupperware-kitje zien, maar ik heb altijd een zwak gehad voor Seat, ook al zit de klad er de laatste jaren behoorlijk in. We wachten nog even op een reactie van PON, maar in Nederland gaan we ‘m waarschijnlijk niet zien.. Gelukkig maar?

Update – Dit is inderdaad een model dat we in Nederland niet gaan zien. De motorisering gaf eigenlijk het antwoord al, maar nu hebben we het bevestigd gekregen.