Seat Toledo Concept glipt vroegtijdig naar buiten

Auteur: , 47 Reacties

De ommekeer voor Seat? De auto die het Exeo-debacle uit onze geheugens moet wissen? Wie weet. Voorlopig kunnen we alleen de eerste afbeeldingen van de nieuwe Toledo in conceptvorm tonen.

Seat krijgt eindelijk weer een sedan en daarmee zeggen we binnenkort zwaaizwaai tegen de Exeo, wat onderhuids een A4 van de vorige generatie is. Exeo-kopers en -rijders die geen fluit om imago geven zullen het een relatief koopje hebben gevonden: veel veur weinig. Maar keiharde verkoopresultaten boeken lukte de Spanjaarden niet met Audi’s leftovers. Dit zit er trouwens ook stukken beter uit dan de vorige generatie Toledo, die in 2009 het leven liet. Aan deze jongen om -samen met nog wat Nieuwe Wielen– het tij te keren.

De Toledo Concept wordt in Genève wereldkundig gemaakt, maar is vandaag al naar buiten gekomen toen het Spaanse Autoblog ontdekte dat een Duits autopapiertje de foto’s in een online inkijk-exemplaar had gezet. Opzichtige linkbait of een fail van formaat? Zegt u het maar.

Seat Toledo Concept

De Toledo Concept zal gebaseerd zijn op de Volkswagen Jetta/Skoda Octavia. En ja, aan de achterzijde is een grootse hatchback-klep te vinden, wat deze conceptcar officieel tot een vijfdeurs maakt. Aan de voorkant zien we het familiegezicht terugkomen en aan het interieur is eigenlijk niets verrassends te zien. Verder details schotelen we op zes maart aan jullie voor, als de auto op het VAG-event in Genève binnen komt rijden.

Seat Toledo Concept