SKN Peugeot RCZ tuning met 248pk eindelijk snel?

Auteur: , 22 Reacties

Je kan Peugeot er niet van beschuldigen dat ze te dikke motoren in hun sportieve coupé leggen. Ding ziet er misschien leuk uit maar die 1.6 turbo mag best wat harder blazen.

Vierpitter turbo’s zijn het helemaal tegenwoordig. Het liefst 1,6 of 2,0 liter groot (of klein?). Bijtellingsvriendelijk, BPM-vriendelijk en meer heb je toch niet nodig? Dat kan misschien zo zijn maar als het er op aan komt wil je met je Peugeot RCZ wel net zo snel zijn als een Citroën DS3.

Daar helpt SKN nu bij. Zij nemen de standaard 200 pk Peugeot RCZ Asphalt en peuren er naar wens 34pk of 48pk extra uit. Natuurlijk maakt dat de Peus Coupé sneller: 6,8 of 6,6 seconden naar de 100km/u (ipv 7,5).

Prijzen vallen alleszins mee (naast de 46k nieuwprijs): 999 eurie voor de ‘simpele’ chip, €1199,- voor de pro-versie. Voor €1709,- hangt er ook een sportkatalysator en nieuwe uitlaat onder, voor €969,- begint de sportuitlaat pas na de originele katalysator. Echt duur wordt het pas als je nieuwe velgen wil. Gelukkig staat het originele setje ook best leuk.