Skoda Citigo Rally is de baas der stadsauto’s

Auteur: , 19 Reacties

Skoda en rallyrijden? Dat gaat prima samen, kijk maar naar hun prestaties met de Fabia S2000. De kans dat ze ook met een Citigo daadwerkelijk het zand opzoeken is klein, maar het merk laat toch even wat spierballen zien met dit opgepompte breedbekkikkertje.

De bodykit van de Citigo Rally maakt hem wellicht iets minder parkeerbaar in de stad, maar ach, veel verder dan een autoshow links en rechts komt ‘ie waarschijnlijk niet. Heck, er ligt waarschijnlijk niet eens een motor in. Of moeten we dit soms zien als een voorbode op een Citigo RS, Skoda? In de uitgeklopte wielkasten vinden we overigens 18-inch OZ-velgen en op het dak plaatsten ze een luchthapper. En met de resterende lijm en/of schroeven werd een spoiler op de achterkant gezet.

Binnenin is een rolkooi geplaatst waardoor er geen plaats meer was voor een achterbank en voorin kan je in je raceoverall plaatsnemen in een Recaro-stoel. Het rallytuig werd uiteraard voorzien van vrouwelijk schoon dat ook bij de overige Skoda’s werd geparkeerd. Meer dergelijke oogsnoep in deze gallery.