Skoda komt met een nieuwe Garde?

Auteur: , 33 Reacties

Naast een nieuwe reguliere sedan zou het merk ook plannen hebben voor een versie met aflopende daklijn en minder deuren. Budget-coupé, anyone?

Aan het begin van de jaren tachtig, in het pre-VAG-tijdperk, bracht Skoda een coupé op de markt met de naam Garde. Een afgeleide van de Rapid met een achterin gemonteerde motor die zo’n 54 pk leverde. Hoewel die motorconfiguratie niet snel zal terugkeren bij de Tsjechen, gaan er wel geruchten over een wederopstanding van een nieuwe coupé. Oost-Europese media speculeren er alvast op los en komen met een aantal impressies.

Met de VisionD Concept hintte Skoda al naar een auto met een aflopende daklijn, maar dat proefballonnetje had nog wel gewoon vier deuren. De Garde zou een tweedeurs moeten worden die qua prijs gunstiger komt te liggen dan neefje Scirocco of, bijvoorbeeld, de Megane Coupé. Onder de kap zou de lichtste motor een 1.2 viercilinder moeten worden, en komt er ook een 1.6 met 180 pk beschikbaar. Dieselen zal ook een optie worden en daarvoor zou een 1.6 TDI worden ingezet. Er wordt verder gehint naar een onthulling op het VAG-feestje in Wörthersee, dat in mei wordt gehouden.

Kritisch zijn over het uiterlijk van deze geshopte Skoda Garde heeft weinig zien, aangezien het échte uiterlijk nog niet bekend is. Maar het geeft ons wel een beeld van een mogelijk nieuwe Skoda-coupé die lief is voor de portemonnee. (via: auto.cz)

Skoda Garde - impressie

Skoda Garde - impressie

Skoda Garde - impressie