Slimme actie van Opel: Niet goed? Geld terug!

Auteur: , 29 Reacties

Dat Opel momenteel niet heel lekker draait zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn. Met de modellen die ze hebben is op zich niks mis, maar ze verkopen simpelweg te weinig, hebben teveel kosten en fabrieken die ver onder de maximale capaciteit opereren. Dus kan er een beetje 'koudwatervrees' ontstaan bij mensen die een nieuwe Opel willen kopen. En hoe neem je dat dan weg? Simpel! Kom met een 'niet goed, geld terug' actie. Succes gegarandeerd.

Als je in Duitsland een nieuwe Opel koopt dan krijg je de optie om je auto, als je niet tevreden bent, na 30 dagen of maximaal 3.000 kilometer terug te brengen. Uiteraard moet je wel eerst die auto volledig aftikken. Je kan het dus zien als een proefrit met een hoge borg.

Helemaal kosteloos is de actie niet, want Opel brengt wel een symbolisch bedrag in rekening. Als je na 30 dagen toch niet tevreden bent en je Opel terugbrengt dan moet je 0,76% van de retailprijs per duizend gereden kilometer. Stel dus dat je 3.000 kilometer hebt gereden in een Opel met een waarde van 20.000 euro dan moet je 402 euro betalen.

Er zijn overigens geen plannen om deze actie ook in Nederland te lanceren. Jammer? Of zat je er toch niet op te wachten? (via: automotive-online.nl)

Of voel je meer voor de actie die Hyundai enkele jaren geleden had in de VS? Toen had je de mogelijkheid om je auto gewoon weer in te leveren als je de aflossing niet meer kon betalen.