Snelheidsverhoging naar 130 gaat door

Auteur: , 32 Reacties

Nadat de grote blonde roerganger vorige week het kabinet de nek omdraaide is de beleidslijn er op een aantal punten niet duidelijker op geworden, maar de verhoging van de Vmax naar 130 blijft gelukkig ongemoeid. Een stukje duidelijkheid in het constante welles/nietes-proces omtrent de maatregel.

En ik zeg niet zozeer ‘gelukkig’ omdat ik nou erg veel waarde hecht aan de ophoging, want in mijn ogen was het in de eerste plaats symboolpolitiek, maar meer omdat het hele proces al in gang was gezet, en het dus erg inefficiĆ«nt zou zijn om alles weer terug te draaien.

Op circa 45% van de snelwegen wordt de verhoging per 1 september van kracht. Aanvankelijk was dit iets meer, maar minister Schultz werd door de kamer teruggefloten. Enfin, het is natuurlijk prettig dat als je nu met 150 geflitst wordt, je bekeuring tenminste een stuk lager uitvalt.

Hiermee is het stokpaardje van het huidige demissionaire kabinet dan toch gered. Kunnen ze toch nog iets op hun verder vrij karige palmares bijschrijven. (via AD)