Speelgoed bewijst: deze papa is cooler dan die van jou

Auteur: , 54 Reacties

Stel: je bent engineer en je wil je kind verrassen. Dan teken je toch gewoon even een trapauto in CAD en bouw je het meest sexy speelgoed ooit gebouwd? Dit kind komt officieel in aanmerking voor het t-shirt "My dad kicks your dad's ass" lijkt ons, check dat double wishbone onderstel!

Deze man (nickname Lingzi) had een helder moment. “Ik maak iets unieks voor mijn zoon” dacht hij en ging aan het werk. Met behulp van een ontwerpprogramma ontwierp hij een trapauto met een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,24 en dat is een waarde die overeenkomt met die van de Tesla Model S. Maar het bleef niet bij een ontwerpje alleen.

Speelgoedauto in zwart

Hij besloot de auto gewoon te bouwen, en niet van staal maar van koolstofvezel. De auto werd voorzien van LED verlichting en niet in één stand maar gewoon licht, groot licht, bochtverlichting en dagrijverlichting aan de voorzijde en een achteruitrijlicht, remlicht en knipperlichten aan de achterkant. Tevens liet hij volledig aluminium velgen draaien en werd er een stereo in het interieur verwerkt. De gordel komt uit een vliegtuig.

Verlichting speelgoedauto

Dit alles rust echter op een bizar chassis dat eruit ziet alsof een racewagen inclusief double wishbone ophanging (!) in een soort krimpstraal uit een stripboek terecht is gekomen. Elektrisch aangedreven met een werkend differentieel en hydraulisch aangestuurde remschijven.

Techniek van de speelgoedauto

In eerste instantie was de auto zwart, zoals je hierboven hebt kunnen zien. Inmiddels is er een sexy Gulf livery gespoten. Heb jij ooit zulk mooi speelgoed gehad van je papa?

Gulf livery

Meer foto’s kun je hier bekijken. Met dank aan Elja voor de tip.