Spyshots: beefed up Ferrari California met Turbo-power

Auteur: , 45 Reacties

De Ferrari California: het is een lustobject voor meeuwen en de ultieme Lauren Verster-diss-mobiel. Maar tegelijkertijd dreigt de kleine cabrio een beetje te verzuipen te midden van het andere Ferrari-geweld, en het aankomende Ferrari-geweld. Gelukkig gaat hij alweer een tijdje mee, dus werd het toch tijd voor een update. Hierbij worden 30 extra pk's in de wagen gepompt. Van de update hebben we nu wat spyshots weten te schieten.

Er zit nog de nodige tape op de Calipornia, en de motorkap staat a) open en b) heeft een grote wrat. Maar we vermoeden dat dat te maken heeft met de afgeknepen luchttoevoer door de tape, dus bij het productiemodel wordt dit zo gladgestreken. Het rode dakje en roosters staan hem best leuk in combinatie met de zwarte koets.

Het grootste nieuws speelt zich echter onder de kap af. Onze fotograaf heeft vanuit het motorcompartiment namelijk een turbofluit gehoord. Voor het eerst gaat de California dus drukvulling krijgen! Wat het formaat van het blok gaat zijn zullen we niet weten, maar waarom niet een stukje downsizen? Voor 30 pk vermogenswinst kan je wel met een flink kleiner blok dan de huidige 4,3 liter V8 af. En bovendien is dat goed voor Ferrari’s green credentials.

We zijn benieuwd! Een beetje naar de subtiele straktrekkerij, maar des te meer naar de motorinhoud + het aantal cilinders. Zal het misschien wel Ferrari’s eerste V6 sinds jaren worden?