SsangYong Actyon Sports gaat Nederland veroveren

Auteur: , 33 Reacties

Het heeft SsangYong maar liefst 2 jaar en 60 miljoen euro gekost, maar dan heb je wel iets geweldigs! Wie wil er niet zo'n retegave gloednieuwe gefacelifte SsangYong Actyon Sports pickup hebben? Dit is zoveel cooler dan een Ferrari of Lamborghini!

Het rare neusje van de vorige Actyon (Sports) heeft het veld moeten ruimen voor een wat saaier meer doorsnee uiterlijk, maar dat zal het verkoopsucces alleen maar verder aanwakkeren. Zo is onze verwachting althans.

Volgens de marketingmensen van SsangYong biedt deze pickup namelijk dynamiek, comfort en zuinigheid. Wat wil je nog meer? Deze auto is overigens niet voorzien van bladveren, maar heeft heeft een vijfarmige achterwielophanging. Comfort verzekerd dus.

Onder de motorkap ligt altijd een gloednieuwe 2.0 liter dieselmotor met 155 pk/360 Nm die uiteraard voorzien is van common rail-inspuittechnologie. Het verbruik is 7,4 l/100 km en de CO2-uitstoot is 196 g/km.

We zagen de eerste voortekenen van deze pickup in 2011 toen SsangYong de SUT 1 Concept onthulde en eerder dit jaar werd in Korea al de SsangYong Korando Sports onthuld. Feitelijk is dat zelfde auto als de Actyon Sports, maar in Korea noemen ze deze schoonheid liever Korando.

Wat kost zoiets? Prijzen beginnen bij 29.184,15 euro voor de 2WD uitvoering en lopen op tot 40.153,15 voor de meest luxe versie met 4WD. Een 6-trapsautomaat kost 2.663,90, mocht je dat willen.