Steven Tyler ontvangt zijn Hennessey Venom GT Spyder

Auteur: , 97 Reacties

Herinner je die vuurspugende zwarte Hennessey Venom GT Spyder nog? Dat is dus het nieuwe speeltje van Aerosmith zanger Steven Tyler. En zo te zien is hij er onwijs blij mee. Check ook zijn slippers even, ultimate swag!

De $1,1 miljoen kostende Hennessey Venom GT Spyder die we hier zien is het allereerste exemplaar dat Hennessey heeft gebouwd. En dat hebben ze alleen maar gedaan omdat Steven erom vroeg. En voorlopig lijkt het erop dat dit de enige Spyder zal blijven. Dit jaar bouwt Hennessey namelijk slechts 5 Venom GT’s en dit is de enige Spyder.

De reguliere Venom GT is eigenlijk ook een targa (want gebaseerd op de Lotus Exige), maar het dak kan daar beter niet verwijderd worden. Dat ivm de torsiestijfheid. Bij deze Venom GT Spyder zijn dan ook de nodige verstevigingen aangebracht die er echter wel voor zorgen dat het gewicht stijgt van 1.200 kilo tot 1.244 kg. En dat is natuurlijk weer nadelig voor de 1 kg per pk gewichtsverhouding.

Dus heeft Hennessey maar besloten om de 7.0 liter V8 maar 44 extra paardjes te geven. Hoewel hij laatst op de dyno niet heel veel verder kwam dan (ongeveer) 950 pk, maar dat was met “medium boost”. (via: jalopnik.com)

Photography Copyright Steven Tyler