Stop de persen! Fiat Linea is gefacelift

Auteur: , 34 Reacties

OK, dat klinkt misschien een beetje meesmalend, en de Linea heeft het nooit tot in Nederland gered, maar in andere landen is de sedan een waar succesverhaal. Deze Punto Evo met kont draaide alweer sinds 2007 mee, en kan nu weer even vooruit.

De Linea is Fiats B-segment-sedan, en zit daarmee nog een treetje onder de nieuwe Viaggio. Met name in opkomende landen verkoopt de in Turkije gebouwde auto goed, en hij werd dan enige tijd geleden ook op India los gelaten. Onder de kap ligt een 1.3 MultiJet (diesel) of een 1.4 MultiAir (benzine), twee volumeblokken waar heel degelijke prestaties uit gehaald kunnen worden.

Fiat Linea Facelift

In vergeljking met zijn voorganger, waar we ook over schreven (dus waarom ook niet over deze?), is het uiterlijk aardig wat strakker en minder bol geworden, dankzij de nieuwe bumpers en andere lampen. Ook de chroomstrip breekt de achterkant een beetje. Maar de grootste vooruitgang schijnt in het interieur te zitten. Dit komt nu rechtstreeks uit de Punto Evo. Güle Güle! (via Auto Italia)